31 de juliol de 2020

    De l’1 al 7 d'agost se celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que aquest any se centra en els beneficis que té en el medi ambient.

    La lactància materna té beneficis per al nadó, per a la mare i per al planeta

    La lactància materna proporciona de manera natural un aliment perfectament adaptat a les necessitats de cada nadó. Té beneficis en la salut física i emocional, tant de la mare com del nadó, i, a més, ajuda a protegir el medi ambient. Precisament, la Setmana Mundial de la Lactància Materna d’aquest any, que se celebra de l’1 al 7 d’agost, vol destacar els beneficis que té aquest tipus d’alletament sobre el planeta.

    L'Organització Mundial de la Salut recomana l’alletament matern com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos de vida i, a partir d'aquesta edat i fins als dos anys, com a mínim, complementada amb altres aliments.

    La lactància materna afavoreix el vincle afectiu entre la mare i el nadó, disminueix el sagnat després del part i ajuda a la mare a recuperar la seva forma física. També disminueix el risc de càncer de mama. Per al nadó, la llet materna és l’aliment més complet i equilibrat durant els primers mesos de vida, ajuda a reforçar el seu sistema immunològic i afavoreix el creixement maxil·lofacial i el desenvolupament psicomotriu.

    Donar el pit també comporta beneficis per al planeta. La llet materna és natural, renovable i ambientalment segura, permet reduir les desigualtats socials, no genera residus i contribueix a l’estabilitat econòmica de la família.

    La llevadora té la funció d’assessorar sobre dubtes o dificultats relacionades amb la lactància materna.

    La Setmana de la Lactància Materna està impulsada per l’Aliança Mundial per la Lactància Materna, amb el suport a de l’Organització Mundial de la Salut i l’UNICEF.

    La lactància materna té beneficis per al nadó, per a la mare i per al planeta