Fins al 16 de desembre es pot veure al COIB la mostra ‘Ciutat i mirades’, amb 25 imatges corresponents als dos gèneres fotogràfics més representatius, el retrat i el reportatge, realitzades per 18 alumnes que han assistit al curs

Una exposició recull obres del curs de fotografia del Grup 65

Un total de 25 imatges realitzades pels alumnes de l’edició 2021-2022 del curs de fotografia del Grup 65 es podran veure a la seu del COIB fins al 16 de desembre. L’exposició, anomenada Ciutat i mirades, recull una selecció d’imatges que els alumnes han realitzat durant les diverses sortides que han fet durant el curs a diversos indrets de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La mostra se centra en els dos gèneres fotogràfics més representatius, el retrat i el reportatge. Per exemple, s’hi poden veure imatges captades al barri del Raval i a les Rambles, de Barcelona, en què, a través de retrats de joves, gent gran, estudiants, immigrants i turistes, es capta la realitat de la ciutat, que ha esdevingut una barreja de cultures, ètnies, religions i llengües, que conviuen en un mateix espai.

També hi és present el reportatge social, amb què es documenta un dels sectors més malmesos per la pandèmia, la cultura. A l’exposició es poden veure imatges d’una sessió de cant flamenc, una classe de dansa contemporània i la trobada d’un col·lectiu que treballa en la promoció i desenvolupament del circ.

Per fer les fotografies, s’ha comptat amb la col·laboració del Centre Artesà Tradicionàrius, l’Àrea Espai de Dansa i Creació Barcelona, l’Escola de Música de Sant Andreu, Cronopis i el Centre d’Art Piramidón.

El professor del curs de fotografia 2021-2022 del Grup 65, Martí Casanellas, destaca que “el resultat mostra les mirades diverses de les infermeres sobre la seva ciutat redescoberta a la llum de la fotografia.”

Els alumnes del curs que han participat a l’exposició són Joaquín Aranda, Josep Maria Barrio, Carles Bolea, Ramon Casals, Albert Ferrer, Mercè Herrero, Assumpta Juncadella, Maica Mas, Francesc Navarro, Xavier Oliva, María del Carmen Olivé, María Josefa Pirla, Núria Pleguezuelo, Josefa Avelina Rodríguez, Josep Roura, Maria Teresa Tarabal, Ignasi Vilallonga i Carme Villarroya.