25 d’octubre de 2023

  Isabel Villar, infermera especialista en familiar i comunitària del CAP Ramon Turró va cloure el cicle de conferències “Infermeria avui: trencant tòpics”, el dimarts 24 d’octubre, a la Biblioteca Gabriel García Márquez amb la xerrada anomenada “La intervenció infermera a la comunitat”.

  Finalitza “Infermeria avui: trencant tòpics”, el cicle temàtic en col·laboració amb les biblioteques del districte de Sant Martí

  Un programa de xerrades, tallers i exposicions coorganitzat per les biblioteques municipals del districte de Sant Martí i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).
  Villar va donar visibilitat a la infermera familiar i comunitària més enllà del paper de la infermera dins la consulta, per exemple, atenent les persones al seu domicili o destacant el paper autònom de les infermeres, la gran demanda que reben i els projectes que lideren en l'àmbit comunitari en els seus centres.

  També va explicar en el seu discurs que la infermera de salut i escola és un perfil d'infermera que està prenent més rellevància i que permet apropar-se als adolescents en una edat que freqüenten poc el CAP, mitjançant l’educació per a la salut i estils de vida saludable.

  Així mateix, també va fer un repàs històric fins a arribar a la infermera d'avui, fent especial èmfasi en el fet que les infermeres són professionals autònomes que lideren projectes i compten amb una cartera de serveis pròpia.

  Finalment, posà com a exemples els grups que les infermeres lideren en els centres, com els de cuidar al cuidador, grups d'atenció a l'ansietat i grups de depressió lleu i moderada, entre d'altres.

  Tot i que el cicle "Infermeria avui: trencant tòpics" està a punt d'acabar, encara queden activitats obertes de cara al públic. Podeu consultar-les a continuació:

  Dijous 28 de setembre fins dimarts 14 de novembre. Biblioteca El Clot-Josep Benet
  Exposició “Mirades a la història de la infermeria” amb utillatge professional antic

  Dilluns 2 d’octubre fins dimarts 31 d’octubre. Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert
  Exposició infografies sobre alimentació saludable

  Dilluns 2 d’octubre fins dimarts 31 d’octubre. Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz
  Exposició infografies sobre embaràs i maternitat

  Dijous 26 d’octubre, 11h Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert
  Taller de cuina. A càrrec d’Infermera Virtual. Places limitades

  Dimarts 31 d’octubre, 11 h. Biblioteca Gabriel García Márquez
  Taller de cuina. A càrrec d’infermera Virtual. Places limitades

  Dijous 16 de novembre, 18 h. Biblioteca El Clot-Josep Benet
  Taller de reanimació. Places limitades