13 de gener de 2020

El COIB ha enviat una queixa a la Defensora de l’Espectador de RTVE, Carmen Sastre, en relació a una escena de la sèrie «Servir y proteger», produïda per la televisió pública, en la que es fa una clara associació d’idees entre la professió infermera i els serveis de prostitució.

El COIB eleva una queixa a RTVE per associar infermeria i prostitució a la sèrie «Servir y proteger»

A l'escrit, el COIB demana explicacions per aquesta escena, emesa en el capítol del passat dia 3 de gener i en el que el diàleg contenia aquesta associació d’idees:

- «Cúrale a Fernando las heridas, a ver si le quitas esa cara larga que tiene 
- No hace falta, no necesito que me cure las heridas 
- Amaranta tiene unas manos de santo. Estudia 2a de Enfermería y quiere sacarse algún dinerillo extra 
- Enfermería es una muy buena profesión, pero no necesito sus cuidados, gracias 
- Te puede hacer pasar un rato fenomenal» 

A la queixa enviada es demana respectar i vetllar per la imatge pública de la professió, a més de posar en valor la funció d’un col·lectiu històricament invisibilitzat i, per raons de gènere, altament estereotipat.

L’escrit recull l’article de la Llei 17/2006 que el COIB considera vulnerats en el cas de l’ens públic, així com els principis bàsics de la programació de cultura i entreteniment que, igualment, es considera no respectats. 

El COIB treballa cada dia i des de fa anys per desterrar de l’imaginari col·lectiu tota representació equívoca i lesiva de la professió infermera i que no reflecteix la realitat de les més de 45 infermeres i infermers catalans.