La Vocalia d’Infermeria Familiar i Comunitària de la corporació considera que les infermeres que s’han presentat a l’examen han fet un esforç molt important i no era just repetir-lo, malgrat que no s’ha escollit el millor moment per fer-lo i que la confecció del temari i la redacció de les preguntes han estat deficients

El COIB celebra que no s’hagi anul·lat la prova extraordinària per accedir a l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària, malgrat que no era el millor moment per fer-la

El dissabte dia 11 de desembre, milers d’infermeres catalanes van fer l’examen per poder obtenir el títol d’especialista en infermeria familiar i comunitària. La realització d’aquesta prova s’ha retardat injustificadament deu anys i ha deixat al marge moltes infermeres que tenen els coneixements i l’experiència de l’especialitat, però que no van poder presentar els papers en el seu moment.

L’examen ha arribat en un moment molt difícil per a la professió, en plena la pandèmia i enmig de la campanya de vacunació més complexa que hem hagut de fer mai. El temps per preparar la prova ha estat molt just i el temari era ambigu i excessivament obert. Els enunciats de la prova eren poc clars, llargs i amb errades de redacció.

D’altra banda, aquest procediment no ha estat el més adient per poder avaluar les competències de les infermeres que estan més a prop de les famílies i la comunitat, que demostren en el seu dia a dia la seva expertesa i la seva capacitat.

Tot i així, les infermeres que s’han presentat a la prova han estudiat i han sacrificat hores de son i de lleure per poder-se preparar per fer l’examen. Cal posar en valor aquest esforç i agrair-los novament la seva perseverança i voluntat.

Per aquest motiu, des de la Vocalia d’Infermeria Familiar i Comunitària del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona celebrem que no s’hagi anul·lat l’examen, com s’havia plantejat. Després de tants anys d’espera, les infermeres que han realitzat l’examen sense cometre cap irregularitat es mereixen accedir per fi a l’especialitat i les que no l’han superat han de tenir l’oportunitat de realitzar la prova en una segona convocatòria al més aviat possible.