24 d’agost de 2023

  Francisco Megías, president de l'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental (AEESME), i Lourdes Márquez, directora d'Aliances i Relacions Internacionals de la Fundació ONCE, han presentat aquesta setmana el cupó de dimarts vinent, dia 29 d'agost, que, amb motiu del 40 aniversari d'AEESME, inclou la frase 'La Salut Mental ens Mou'.

   

  L'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental (AEESME) i la Fundació ONCE han presentat aquesta setmana el cupó de dimarts vinent, dia 29 d'agost, que, amb motiu del 40 aniversari d'AEESME, inclou la frase 'La Salut Mental ens Mou'.

  Aquests 40 anys de recorregut de l'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental han donat lloc a molts avenços i han potenciat que les infermeres de salut mental siguin veritables impulsores d'una atenció a la salut mental de qualitat al nostre país. Aquest sorteig coincideix a més amb la celebració el pròxim dia 1 de setembre del Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental en honor a la il·lustre infermera Hildergard Peplau.

  L'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental (AEESME) sorgeix el 1983 com a organització de professionals infermeres de Salut Mental compromesos amb l'atenció a la salut mental de la població i el desenvolupament científic i professional.

  Entre els seus objectius hi ha la promoció de la salut i, en particular, la millora de l'atenció a les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, el foment d'activitats docents, de recerca i assistencials que redundin en benefici de la professió d'Infermeria de Salut Mental i de la ciutadania a qui s'adreça els seus serveis.

  També es compromet a defensar els interessos de la comunitat en relació amb els serveis de salut mental públics i privats; així com promoure l'intercanvi d'experiències i coneixements entre els seus associats i amb la resta de professionals de les diferents ciències implicades en la salut de la comunitat.

  AEESME s'ocupa de defensar el caràcter especialitzat i la diversitat dels àmbits d'actuació de la Infermeria de Salut Mental; i de col·laborar amb organismes nacionals i internacionals amb competències en l'àmbit de la salut mental.

  La primera vegada que a Espanya s'estableix la infermeria amb formació específica en salut mental com a categoria professional va ser durant la II República, quan el Consell Superior Psiquiàtric va impulsar la formació del personal sanitari i es va publicar l'organització dels treballadors dels establiments psiquiàtrics, públics i privats, com els requisits i el programa per obtenir el certificat d'aptitud d'Infermer Psiquiàtric'.