La recent imputació de la directora general de Salut Pública del Govern Balear debilita la capacitat de les institucions per preservar la salut de tots

EL COIB manifesta la seva preocupació per la intromissió del poder judicial en decisions que afecten la salut de les persones

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) considera que la creixent intromissió del Poder Judicial sobre decisions que afecten la salut de les persones pot ser un escull per la recuperació social i econòmica davant de la pandèmia de covid-19.

La Junta de Govern de la corporació manifesta que accions com la imputació de la directora general de Salut Pública del Govern Balear, Maria Antònia Font, per un presumpte delicte de detenció il·legal afebleixen la posició dels poders públics davant la ciutadania a l’hora d’implantar mesures necessàries per superar l’actual crisi sanitària. A més, dificulten el fet de dur a terme actuacions de caràcter urgent destinades a evitar la saturació del serveis de salut i, en conseqüència, salvar vides.

El COIB manifesta que les decisions judicials haurien de tenir en compte el context general i incorporar la necessitat de mantenir un servei de salut amb garanties. El fet de no observar estrictes mesures de distanciament i de prevenció dels contagis comporta una sobrecàrrega del sistema.

Cal recordar que les infermeres i els professionals de la salut porten poc menys de dos anys en una situació de pressió assistencial extrema per causa de la covid-19. De fet, la setmana passada, el mateix Govern Balear va demanar als seus treballadors de la salut que aplacessin les vacances d’estiu.

La presidenta del COIB, Paola Galbany, afirma que “el fet de no preocupar-se de la situació de les persones que tenen cura de la salut de tots compromet seriosament la recuperació social i econòmica davant la pitjor pandèmia des darrers decennis.”