11 de març de 2024

  La nova activitat de l’Aula Salut Sènior tindrà lloc  el pròxim dimarts 19 de març, amb la Dra. Pila Isla, infermera i antropòloga, experta en diabetis.

  Què sabem sobre la diabetis, la nova xerrada de l’Aula de Salut Sènior, al COIB

  Des del mes de gener, les infermeres de Barcelona promocionen la salut amb l’Aula de Salut Sènior, que inclou un total de cinc xerrades on les infermeres expertes són les protagonistes.

  El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha impulsat, a través del programa “Expertes 65”, l’Aula de Salut Sènior per tal de promoure l’envelliment actiu i saludable dels ciutadans sèniors, proporcionant informació sobre els hàbits saludables, els recursos sanitaris, els avenços en l’atenció social i sanitària, etc.

  El COIB busca així la manera de comptar amb el saber i l’experiència que ha adquirit les persones sèniors durant la seva trajectòria laboral i així, optimitzar el talent de les infermeres jubilades, ja que serien elles les protagonistes de totes aquestes activitats.

  La següent sessió serà el dimarts 19 de març a les 11 h a la seu del COIB, a càrrec de la Dra. Pilar Isla, infermera i antropòloga, experta en diabetis, educació terapèutica a pacients crònics, salut pública i comunitària i investigació qualitativa.

  Clica aquí per inscriure't

  Programa

  • 19 de març: "Què sabem sobre la diabetis?”

  Dra. Pilar Isla, Infermera i antropòloga. Experta en diabetis, educació terapèutica a pacients crònics, salut pública i comunitària i investigació qualitativa.

  • 16 d’abril: “Les desigualtats de gènere, factor de risc en la salut mental de les dones"

  Dra. Assumpta Rigol, Infermera especialista en Salut Mental i Antropòloga. Màster en psiquiatria social. Experta en gènere i salut i diverses modalitats d'intervenció terapèutica.

  • 21 de maig: "Les imatges exploratòries: Eines per millorar l'atenció a la salut dels ciutadans"

  Antoni Hernández, infermer expert en Diagnòstic per a la Imatge de l’Hospital Germans Trias i Pujol. President de la Societat Espanyola d’Infermeria Radiològica.

   

  Xerrades anteriors

  • 16 de gener: “Com viure més i millor”

  Josep Carné: President de la Federació d’Associacions de persones grans de Catalunya (FATEC)

  Assumpció Gonzàlez, Infermera membre del Consell Assessor de l'Atenció Integrada Social i Sanitaria en representació del Departament de Salut i vocal de la Federació d’Associacions de persones grans de Catalunya (FATEC)

  • 20 de febrer: “Assistència a la salut mental infantojuvenil a Catalunya”

  Antoni Vaquerizo, Infermer especialista en salut mental, expert en assistència, docència i gestió a la xarxa de Salut Mental de Catalunya.