Actualitat sanitària

El Consell de Ministres va donar divendres llum verda a començar els tràmits per recuperar la sanitat universal a l’Estat. L'objectiu de l'Executiu del PSOE és derogar la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària a les persones immigrats en situació irregular. Aquesta mesura es preveu que es dugui a terme d’aquí a sis setmanes.

Actualitat sanitària

Són els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2017, presentada divendres, que publica Departament de Salut sobre la salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris. Segons dades de l’enquesta, cal aprofundir en els determinants socials per millorar l’estat de salut de la població i reduir les desigualtats.

Actualitat sanitària

La recerca que ha desenvolupat l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) ha mesurat el risc que tenen els ancians dependents de patir maltractament per part dels seus cuidadors familiars, i els factors més associats a aquest perill. El risc de les persones grans que necessiten cures de patir abús o maltractament per part del seu cuidador familiar és d’un 33,4%.