Actualitat sanitària

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha consensuat el protocol d’actuació a Catalunya davant de casos sospitosos del nou coronavirus (2019-nCoV) dirigit a professionals de la salut. Es considera que l’impacte per a la salut pública en cas de detectar-se un cas importat és baix per a Catalunya i per a la resta de l’Estat. No obstant, entre les mesures individuals recomanades per a la prevenció de malalties infeccioses respiratòries hi ha la higiene de mans freqüent i tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús al tossis o esternudar.

Actualitat sanitària

L’actual secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) assumeix la cartera de Sanitat i pren el relleu a María Luisa Carcedo. Els 22 ministres del nou Executiu de coalició de Pedro Sánchez han pres possessió al Palau de la Zarzuela aquest matí.

Actualitat sanitària

Dilluns s’ha presentat la nova campanya del Departament de Salut “Un hivern sense BRRR” que incentiva als majors de 60 anys, persones amb problemes de salut crònics i condicions de risc, professionals de la salut i embarassades a vacunar-se contra la grip. La campanya també fa una crida a la població a protegir-se de les malalties d’hivern, no només de la grip, com la bronquiolitis i altres patologies víriques i infeccioses, reduint-ne el contagi seguint mesures higièniques com el rentat de mans o l'us de mocadors rebutjables.