Actualitat sanitària

Segons ha publicat el Baròmetre Sanitari de Catalunya, que recull anualment l’avaluació que fa la població sobre l’assistència sanitària pública, un dels aspectes més ben valorats pels usuaris és el tracte rebut per les infermeres i els infermers en els serveis d’atenció especialitzada ambulatòria.

Actualitat sanitària

Les malalties relacionades amb el dolor són més comuns entre les dones mentre que les de l’aparell circulatori ho són els homes. Són els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2017 que publica Departament de Salut sobre l’estat de salut, els comportaments relacionats amb la salut i l’ús dels serveis sanitaris de la població resident a Catalunya. Els resultats estan enfocats a establir i avaluar les polítiques sanitàries del Pla de Salut de Catalunya.

Actualitat sanitària

Durant l’any 2016 hi ha hagut més casos de lactància materna en néixer però s’han reduït els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya. Són tres de les principals conclusions de l’informe anual d’Indicadors de salut perinatal a Catalunya— un treball que analitza els naixements que tenen lloc al país— publicat per Salut sobre l’any passat.