Actualitat sanitària

Salut informa que la taxa de síndromes gripals s’ha triplicat en els últims dies. Els centres sanitaris estan desplegant els plans de contingència territorials d’hivern per millorar l’atenció continuada i urgent i fan una crida als usuaris a fer un ús responsable dels serveis de salut i en cas d’absència de malalties cròniques limitar-se a fer repòs a casa per evitar-ne el col·lapse.

Actualitat sanitària

Durant l’any 2016 hi ha hagut més casos de lactància materna en néixer però s’han reduït els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya. Són tres de les principals conclusions de l’informe anual d’Indicadors de salut perinatal a Catalunya— un treball que analitza els naixements que tenen lloc al país— publicat per Salut sobre l’any passat.

Actualitat sanitària

Segons els resultats del 4t Monitor de Reputación Sanitaria (MRS)— un estudi independent que analitza la reputació de la sanitat espanyola—l’Hospital Clínic és el segon hospital públic amb millor reputació d’Espanya i l’Hospital de la Vall d’Hebron ocupa la cinquena posició del llistat. Pel què fa als centres de gestió privada més valorats s’hi troben el Centre Mèdic Teknon – Hospital Quirón Teknon i l’Hospital General de Catalunya.