FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

El Col·legi dona suport, a través d’una acció de patrocini, al proper curtmetratge del director Dídac Cervera en el qual es tractarà l’estigma en salut mental. A través de la ficció, pretén apropar als espectadors l’esquizofrènia, una de les malalties més estigmatitzades de la societat. El projecte es troba en fase de captació de recursos a través d’un Verkami.

El COIB col·labora amb el curtmetratge «¿Por qué miente la gente?», que aborda l’estigma en salut mental

«¿Por qué miente la gente?» pretén donar una visió més humanitzada de l’esquizofrènia allunyant-se del sentit pejoratiu de la paraula i incorporant la visió de la família. La idea neix de la necessitat del director de mostrar una visió del trastorn basada en l'amor entre una mare i un fill i la compenetració entre ells que trenca qualsevol dificultat en unes persones que estan acostumades a lluitar amb el trastorn i que dia a dia han de plantar-li cara».

El COIB, com a representant d’un col·lectiu professional que defensa l’autonomia de la persona en la presa de decisions sobre el seu estat de salut i benestar i que treballar per promoure l’erradicació de l’estigma en salut mental, s’ha sumat com a entitat al patrocini del curtmetratge.

El rodatge s’iniciarà al mes de novembre en una sola localització, l’antic hospital de Granollers. El projecte, produït per YuMagic i Trío de Doses, estarà protagonitzat pels actors Carmen Machi i Sergi Cervera i l’estrena està prevista el mes de març del 2019. Actualment, es troba en fase de preproducció i recollint aportacions individuals a través d’un Verkami, que restarà obert fins el dia 4 de juliol.

Dídac Cervera és un jove director i guionista amb gran projecció. Graduat en Cinematografia per l’ESCAC, es va estrenar el 2017 amb la seva opera prima «Mil coses que faria per tu», una comèdia que va obtenir uns bons resultats. Anteriorment, Cervera ja havia realitzat un total de 10 curtmetratges, diversos documentals i la sèrie de televisió Marhaba, gravada al Marroc i emesa per XTVL.

Podeu seguir el projecte a través dels seus perfils a Facebook i Instagram