FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
28 de desembre de 2017

A través d’una carta enviada al Defensor del Espectador de Radio Televisión Española (RTVE), el Col·legi ha demanat a la televisió pública explicacions i una disculpa per la lamentable imatge masclista i sexualitzada de les infermeres en el programa “Telepasión. El musical” que es va emetre el passat 24 de desembre.

El COIB envia una queixa a RTVE per la imatge masclista i sexualitzada de les infermeres en el programa “Telepasión. El Musical”

El COIB ha enviat una carta al Defensor de l’Espectador de RTVE, Ángel Nodal, exposant els fets i els diferents criteris d’autorregulació de l’ens públics que es consideren vulnerats en l’emissió, la nit del 24 de desembre, del programa “Telepasión. El Musical” i en el que es mostra a les infermeres, en el seu àmbit de treball, amb una imatge sexualitzada i sesgada.

A la carta, s’exposa que tot i tractar-se d’un programa d’entreteniment, «no es pot tolerar que un cop més es representi a les infermeres sota una mirada masclista, sexualitzada i desprovista de tot allò que ens defineix com a professió».

A l’escrit, a més a més d’aclarir que la Infermeria és una professió amb formació universitària, que es forma, fa recerca i contribueix a avançar en el benestar de les persones, es fa èmfasi en l’insult que suposa aquest tipus d’imatges per tot el col·lectiu, més de 50 mil a Catalunya.

«No atenem a les persones lleugeres de roba», explica la carta, « i, aprofitem per aclarir per a futures ocasions, no portem capa ni còfia. La nostra roba de treball és la mateixa que la resta de professionals de la salut i de ben segur que la coneixen.  Evitar els estereotips anacrònics i respectar la imatge pública d'aquesta professió per evitar la ridiculització de milers d'infermeres és, al nostre entendre, una obligació moral ineludible des de qualsevol mitjà de comunicació, especialment greu en el cas d'una televisió pública».

El Defensor de l’Espectador de RTVE, en cas d'admetre la queixa, respon a les queixes admeses en un termini màxim de 30 dies