FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
17 de maig de 2018

El Col·legi dóna suport, a través d’una acció de patrocini, al proper curtmetratge del director David González en el que es tractarà, a través de la ficció, el debat sobre el dret a la mort digna. El projecte es troba en fase de captació de recursos a través d’un Verkami. 

El COIB col·labora amb el curtmetratge “La Dignitat”, que aborda el dret a la mort digna

El debat sobre el dret a la mort digna torna a estar sobre la taula en un moment en que el Congrés de Diputats ha admès a tràmit la proposta de llei de despenalització de l’eutanàsia i ajuda al suïcidi presentada pel Parlament de Catalunya. Una qüestió que fa 20 anys que s’intenta regular legalment però que ha estat sempre rebutjada en el propi Congrés. 

El COIB, com a representant d’un col·lectiu professional que defensa l’autonomia de la persona en la presa de decisions sobre el seu estat de salut i benestar, s’ha sumat a les entitats que patrocinen el curtmetratge «La Dignitat», junt amb l’Associació Dret a Morir Dignament (DMD) i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El projecte del curtmetratge, produït per Cornelius Films, neix de la mà del guionista i director David González, després de conèixer la notícia sobre la mort de José Antonio Arrabal, un home d’Alcobendas que es va suïcidar el 2017 i que en els instants previs va gravar un vídeo en que reivindicava el dret a la mort digna. El jove realitzador, que afronta aquest projecte amb un gran rigor, seriositat i respecte, es va plantejar preguntes clau a l’hora de preparar el projecte sobre el perquè no hi ha una resposta política i legal a una demanda majoritària o com reacciona la societat davant d’aquesta situació.

«La Dignitat», l’estrena del qual està previst el proper mes de Novembre, es troba en fase de preproducció i recollint aportacions individuals a través d’un Verkami, que restarà obert fins el dia 27 de maig.

David González té, a pesar de la seva joventut, una trajectòria brillant com a ajudant de direcció, realitzador i com a director. Aquest serà el seu quart curtmetratge despès de l’èxit de l’anterior,  «El vestit», guanyador del 1e Premi del XVI Concurs Iberomericà Versión Española-SGAE. Ha treballat també en pel·lícules com «Vicky Cristina Barcelona» de Woody Allen o «Biutiful» de Alejandro González Iñárritu, entre d’altres.