FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
19 de juny de 2018

El centre La Torre Barrina de l’Hospitalet de Llobregat va acollir la presentació del curtmetratge del director David Gonzàlez que planteja el debat sobre la mort digna. En l’acte hi van participar representats de les entitats col·laboradores amb el projecte com l'Associació Dret a Morir Dignament (DMD) i l'Ajuntament de l’Hospitalet i per part del COIB, Montserrat Busquets, de la Comissió Deontològica. El rodatge tindrà lloc del 6 al 10 d'agost.

Es presenta el projecte del curtmetratge «La Dignitat», amb la col·laboració del COIB

«La Dignitat» és un curtmetratge que, a través de la ficció, vol plantejar amb rigor el debat respecte el dret a la mort digna i que parteix del cas de José Antonio Arrabal, un home d’Alcobendas que es va suïcidar el 2017 i que, en els instants previs, va gravar un vídeo en que reivindicava el dret a morir dignament.

En la presentació del projecte, el director va explicar el naixement del projecte arran del suïcidi assistit d'Arrabal i l'enteresa que va mostrar en tot moment. «Vaig decidir fer un curt per ensenyar la situació i l'experiència dels familiars que s'acomiaden del seu ésser estimat i cercant una coartada perquè no els puguin acusar de col·laboracionisme», va afirmar Gonzàlez.

 

En la seva intervenció, Busquets va defensar com a infermera l’autonomia de la persona en la presa de decisions sobre el seu estat de salut i benestar. «La mort digna no només és un dret sinó que és un exercici de solidaritat i cooperació amb la manera d’entendre la vida digna de les persones», va expressar.

En l’acte també es va projectar l’últim curtmetratge del director, «El Vestit», guanyador del 1r Premi del XVI Concurs Iberoamericà Versión Española-SGAE.