FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
20 de novembre de 2019

Més de 500 infermeres i infermers es reuneixen a Barcelona per conèixer els avenços científics en les cures

Més de mig miler d'infermeres de tot el món es reuneixen a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) en la major trobada de recerca infermera realitzada a Espanya, el XXIII Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados, organitzada per la Unidad de Investigación en Cuidados de Salud del Instituto de Salud Carlos III (Investén-isciii), l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). 

0 Comentaris
9 de setembre de 2019

«Tecnologías y nuevas relaciones del cuidado» reflexiona sobre l’ús de les tecnologies en la cura de les persones des de la perspectiva ètica

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) llança el llibre digital gratuït «Tecnologías y nuevas relaciones del cuidado». Una obra singular en el seu format i proposta editorial, ja que sorgeix directament de les reflexions abocades en el marc de la tercera edició del Seminari permanent Ètica i valors del tenir cura, organitzat pel COIB el gener de 2019  i que va tenir com a convidada la Dra Ingunn Moser.

0 Comentaris
22 de gener de 2019

La Dra. Ingunn Moser, sociòloga referent internacional en estudis de ciència i tecnologia al servei del tenir cura, visita Barcelona

Convidada pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona i la Fundació Víctor Grífols i Lucas, imparteix un seminari centrat en el paper de les tecnologies aplicades al tenir cura i en les seves conseqüències socials.

0 Comentaris
3 de desembre de 2018

Neix el 1er Banc d’Imatges Infermeres per trencar amb els estereotips professionals i de gènere de les infermeres

Aquest gran projecte documental recollirà més de 3 mil imatges d’accés lliure per explicar la feina real de les infermeres i infermers catalans. Quan estigui complert oferirà una de les col·leccions més grans de fotografies sobre temes de salut en obert.

0 Comentaris
20 de març de 2018

Un estudi associa les estratègies d’educació per a la salut i seguiment infermer amb un millor control de la tuberculosi infantil

L'estudi de la infermera Eva Maria Guix Comellas, finançat pel COIB associa les estratègies per a la salut i el seguiment infermer amb la millora del seguiment del tractament antituberculós en població pediàtrica que, a Catalunya, té una incidència de 7,3 casos pediàtrics per 100 mil habitants. [i]

0 Comentaris

Un 40% dels hospitals de Catalunya no poden oferir l’acompanyament integral de la llevadora durant el part

La Vocalia de Llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona ha dut a terme un estudi entre 31 hospitals catalans que posa de manifest la dificultat d’implementar models d’atenció i cures que milloren de forma significativa els resultats perinatals i augmenta la satisfacció de les dones en relació al seu part.

0 Comentaris

Prop de 300 infermeres d’urgències i emergències es reuneixen per analitzar l’actuació professional del col·lectiu durant els atemptats de Barcelona

Tres mesos després del 17A, més de 300 infermeres d’urgències i emergències es troben a Barcelona el proper 17 de novembre per analitzar els fets des del punt de vista de l’atenció infermera proporcionada dins el Pla de d’Incidents de Múltiples Víctimes (IVM).

0 Comentaris

Les infermeres catalanes reivindiquen el seu paper fonamental en l’atenció a la salut mental

Les infermeres i els infermers catalans en salut mental reivindiquen en la seva 7a Jornada Catalana poder exercir i estar reconeguts en el seu àmbit de coneixement. A Catalunya, aquesta especialitat infermera no està reconeguda com a categoria professional, que si ho està en altres comunitats.

0 Comentaris
9 d’octubre de 2017

Marian Barnes, sociòloga i politòloga social d’ampli prestigi internacional visita Barcelona

Convidada pel Col·legi Oficial de Infermeres i Infermers de Barcelona i la Fundació Víctor Grífols i Lucas, impartirà un seminari sobre les noves polítiques del tenir cura i les necessitats per construir una societat inclusiva amb la gent gran.

0 Comentaris
27 de setembre de 2017

    La poca adaptació de la sanitat a les persones sordes impacta directament a la seva salut

    Una recerca infermera detecta les principals barreres a les quals s’enfronten de manera continuada les persones sordes quan necessiten atenció sanitària. Dolors Rodríguez és l’autora de la investigació de tesi doctoral en la que es posa de manifest que les incidències causades per la mala comunicació «no són casos aïllats sinó que es donen de manera continuada al sistema de salut».

    0 Comentaris