FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
16 de juny de 2020
- El Periódico

  La sanidad española necesita 25.000 millones para reflotar

  Enfermeras y médicos alertan de su crítica situación tras el covid-19. «La prioridad han sido los hospitales, pero ahora debe ser la primaria», afirman.

  0 Comentaris
  12 de juny de 2020
  - El País

   Los sanitarios piden 5.000 millones para reformar el sector tras la pandemia

   El sector sanitario se ha conjurado para exigir una inyección de 5.000 millones de euros para levantar un sistema de salud agotado por la pandemia. Médicos y enfermeras y expertos en gestión sanitaria han pedido un pacto político con tres compromisos: más recursos, empoderar a los profesionales y cambio de los modelos de organización. “Si esto no es atendido, lo interpretaremos como una desautorización. Y con el malestar que hay, puede haber una rebelión de batas blancas”, advirtió ayer el presidente del Colegio de Médicos de Barcelona (COMB), Jaume Padrós.

   0 Comentaris
   12 de juny de 2020
   - El Mundo

    Rechazo del sector sanitario a la paga extra del Govern

    Sindicatos consideran que se aplica con «criterios clasistas» entre los trabajadores. Médicos, gestores y enfermeras reclaman un pacto para reformar el sistema de salud.

    0 Comentaris
    Ultimàtum de metges i infermeres a Catalunya per salvar el sistema
    12 de juny de 2020
    - La Vanguardia

     Ultimàtum de metges i infermeres a Catalunya per salvar el sistema

     Els col∙legis de metges i d’infermeres, així com la societat de gestors de la sanitat, han portat a totes les autoritats sanitàries autonòmiques i estatals una llista de canvis essencials per salvar el sistema.

     0 Comentaris
     8 de juny de 2020
     - El diari de la Sanitat

      El COIB demana augmentar significativament el nombre d’infermeres a l’atenció primària

      La vocalia d’Infermeria Familiar i Comunitària del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) considera insuficient el Pla de suport a l’atenció primària que ha anunciat aquesta setmana al Parlament de Catalunya la consellera de Salut, Alba Vergés. Aquest Pla, dotat amb 4,5 milions d’euros, contempla augmentar el nombre de professionals, sobretot a les zones de la costa i als equips que atenen més persones que viuen en residències geriàtriques. En concret, contempla contractar 436 nous professionals, dels quals 198 són metges de família i només 21 són infermeres.

      0 Comentaris
      7 de juny de 2020
      - La Vanguardia

       El sueldo de los sanitarios sigue en el -­5%

       La presidenta del COIB, Paola Galbany, explica en aquest article ‬⁩la situació de precarietat que viuen les
       infermeres en les seves carreres professionals.

       0 Comentaris
       4 de juny de 2020
       - diari Més Digital

        La infermeria veu «insuficient i alarmant» l'anunci de Salut de contractar «només» 21 nous efectius

        Les Infermeres de Família i Comunitària (IFiC) de Catalunya exigeixen el desenvolupament de la categoria professional. El Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya s’ofereixen al Departament de Salut per avançar en aquesta qüestió.

         

        0 Comentaris
        Paola Galbany: El coronavirus ens ha fet prendre consciència de la importància de la salut individual i col·lectiva
        24 de maig de 2020
        - El Punt Avui

         Paola Galbany: El coronavirus ens ha fet prendre consciència de la importància de la salut individual i col·lectiva

         Paola Galbany, presidenta del COIB: "Hi ha hagut un canvi en la relació entre i amb les infermeres. Som més fortes davant l’adversitat i tenim més relació amb altres professionals. Hem guanyat protagonisme, la societat ha entès millor el nostre treball i hem fet una atenció holística. Esperem ser als llocs on es prenen decisions"

         0 Comentaris
         17 de maig de 2020
         - Onda Cero Catalunya

          En bones mans - Onda Cero Catalunya

          Entrevista a la presidenta del COIB, Paola Galbany, a Onda Cero Catalunya amb qui comentem la celebració del Dia Mundial de la Infermera, la situació actual d’aquest col·lectiu i l’important paper que està jugant en aquesta pandèmia del coronavirus. A partir del minut 1:09:30

          0 Comentaris
          15 de maig de 2020
          - TN vespre TV3

           El personal d'infermeria es reivindica: "No som herois, som professionals"

           "La presidenta del COIB, Paola Galbany, també reclama aquest reconeixement institucional a través de polítiques de salut. Demana millorar la presència d'infermeres en residències de gent gran i considera necessari un increment de ràtio per habitants. Denuncia un dèficit estructural a les plantilles arran de la crisi del 2008 i veu indispensable una millora salarial en el sector"

           0 Comentaris