FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
29 de novembre de 2016

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB posa en marxa el primer curs específic per a formar-se com a assessores de salut, un nou rol professional que les infermeres i infermers poden desenvolupar en la pràctica assistencial i en l’àmbit del treball.

L’IDIC posa en marxa la formació d’assessors de salut

El Centre d’Innovació i Desenvolupament (IDIC) del COIB posa en marxa un dels seus grans programes estratègics: IDIC-Desenvolupa’t.

Ho fa iniciant el “Curs d'assessoria de salut segons el Model del benestar aplicat als àmbits clínic i laboral”, que comença el proper 13 de desembre i que tindrà una durada de 16 mesos durant els quals s’impartiran dos nivells formatius: l’assessoria de salut personal, fins el mes de febrer de 2018, i l’assessoria de salut laboral, fins el mes de maig de 2018. Aquesta formació està orientada a formar infermeres i infermers amb competències d’alt nivell que desenvolupin un rol capdavanter en el foment i promoció de la salut.

L’objectiu general d’aquest curs, que s’impartirà a l’espai del Viver de l’IDIC amb la metodologia de “Learning by doing” és proporcionar a les infermeres un model sistèmic d’acció clínica denominat Model del Benestar associat a la Teràpia de Reorientació Vital (TRV) i la Teràpia de Reorentació de l’Estrès (TRS) que atorgui coneixements i eines pràctiques aplicables a la promoció de la salut de les persones en qualsevol àmbit de l’assistència i, de forma específica, en l’àmbit laboral.

El model teòric (Model Clínic del Benestar) i els model pràctics (TRV i TRS) són models i mètodes propis creats fa 21 anys per Sol Muñoz i Moreno, directora de l’IDIC, després de 20.000 hores de sessions clíniques realitzades des de 1995. Tots ells conformen l’abordatge infermer integral-sistèmic de la situació personal i laboral de les persones que implica l’aplicació del model en una història clínica sistèmica, un Diagnòstic Sistèmic Infermer de Reorientació Vital i un Mètode Sistèmic de Relació d’Ajuda que proporciona recursos i línies d’acció per a la resolució de problemes complexes de salut.

Tanmateix, en els tres últims mòduls el Model es desenvolupa en l’àmbit laboral establint una valoració de la situació, un diagnòstic emmarcat en l’entorn de treball mitjançant quatre categories de recursos.

El programa d’aquest curs, que té places limitades, és un recorregut formatiu indivisible conformat pels dos nivells correlatius que han de cursar-se en la seva totalitat. S’ha sol·licitat l’acreditació al Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries.