FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
8 de juny de 2018

Les infermeres i infermers emprenedors es van obrint pas en la creació de negocis, empreses o projectes infermers. Un grup de 14 persones han culminat amb èxit el primer curs «Fes-te emprenedor en salut amb IDIC-Emprèn», dissenyat expressament per adquirir els coneixements i habilitat per a crear negocis rendibles, sostenibles i escalables.

Acaba el 1er curs de l’IDIC orientat a l’emprenedoria en salut en el que col·labora Barcelona Activa

El curs, amb una durada de 7 mesos en la seva fase de formació lectiva, i en el que ha col·laborat Barcelona Activa, ha permès als alumnes desenvolupar les seves habilitats i competències emprenedores per a la creació d’empreses i models de negoci funcionals, productius, saludables i sostenibles. Ara, s’inicia una segona fase de tutoritzacions i mentoratges en el que els participants desenvoluparan el seu projecte. Finalment, els seus resultats es presentaran, amb opció a premi, en la Jornada d’Emprenedoria, Innovació i Tecnologia de l’IDIC que està prevista pel dia 22 de novembre d’enguany.

La fase formativa del curs s’ha tancat amb una masterclass a càrrec de Jordi Pla, soci d’Active Development. Pla i Pep Martínez, consultor d’innovació estratègica i Certified consultant and trainer Design Thinking and creative problem solving i escollit pels alumnes com a padrí de la promoció, han fet entrega dels diplomes. La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM)  ha entregat el premi «ÍdicEmpren» a la millor idea del curs, que consisteix en una plaça pel programa formatiu de FIDEM «Emprèn: ment, cor i emoció en Acció de FIDEM».

Un dels pilars bàsics del Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB és l’impuls a l’emprenedoria i la innovació, això com posar a l’abast de les infermeres i d’altres professionals de la salut la formació i les xarxes necessàries que permetin avançar en aquest àmbit. «Ha estat una experiència molt interesant pels professors que hem hagut de coordinar-nos per anar teixint el programa de forma evolutiva», explica Sol Muñoz, directora de l’IDIC, «i molt enriquidora pels alumnes que han conegut tot el procés emprenedor al complert. Des de la idea-zero, construir, prototipar i validar la idea d’empresa o el projecte, realitzar el pla de negoci, el pla de finances, el pla de màrqueting i comunicació, el pla de finançament, conèixer els requeriments i les normatives legals, desenvolupar habilitats específiques per a emprendre i tenir una aproximació a les noves tecnologies per generar empreses del segle XXI en el sector salut» 

«Fes-te emprenedor en salut amb IDIC-Emprèn» torna el proper curs amb 16 noves places i 100 hores lectives. El curs obrirà inscripcions el 8 d’octubre, per a col·legiades, mentre que altres professionals de la salut podran inscriure’s a partir del 15 d’octubre. El proper curs, que començarà el 29 de novembre, compta amb un equip docent d’especialistes en diferents disciplines amb Sol Muñoz, directora de l’IDIC;  Jordi Martínez, Coordinador de l’IDIC i Xavier Dumont, responsable del Centre de Recursos per Emprendre de Barcelona Activa. A més d’Adrià Escolà, Gerard Valverde, Isabel Custudio, Xavier Olivares, Mariona  Lòpez, Pep Martínex, Paul Fox, Vicenç Fernández, Elisa Martínez, Ivan Rodríguez, Jordi Plà, Josep Maria Canyelles, Fabio Gallego, Josep Maria Monguet, Pol Hortal, Enric Hernández, Rosa Pérez, Antonio Torrejón, Octavi Rodríguez, Francesc García Cuyàs i Joan Guanyabens.