FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
4 de juny de 2014
  Foto bebé dormintweb.jpgA Catalunya ja s’ha format enguany la primera promoció  de noves infermeres especialistes en infermeria pediàtrica, després de superar dos anys de formació com a residents. Concretament han finalitzat la seva etapa formativa en dos centres: a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.
   
  La sortida de les primeres infermeres pediàtriques a Catalunya es produeix després de  l’aprovació, l’any 2005, del Reial decret d’especialitats infermeres i del pla formatiu de l’especialitat, que es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’any 2010.
   
  La infermera pediàtrica proporciona cures infermeres especialitzades durant la infància i  l’adolescència, en tots els nivells d’atenció i treballa per la promoció i educació per a la  salut, la prevenció de la malaltia i l’atenció al nounat, al nen i adolescent sa i amb malaltia.
   
  “El recorregut fins arribar aquí ha estat llarg i encara no ha acabat, doncs ara el que cal és  que augmentin les places de formació i que aquestes especialistes puguin veure  reconeguda la seva categoria, quelcom que encara està pendent”, ha assegurat la vocal  d’Infermeria Pediàtrica de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers
  de Barcelona, Montserrat Bayego.
   
  Fins el moment, les infermeres que ja comptaven amb aquesta especialitat són les que  van convalidar, per la via directa, l’antiga especialitat de Pediatria i puericultura.
   
  El proper 5 de juny a les 16 hores, la Vocalia d’Infermeria Pediàtrica del Col·legi Oficial  d’Infermeres i Infermers de Barcelona organitzarà a la seu del COIB (c/ Pujades, 350.  Barcelona) una jornada de benvinguda a les infermeres i infermers que s’han format en la  primera promoció d’aquesta especialitat a Catalunya, en aquest cas a la demarcació de Barcelona.
   
  La jornada comptarà amb la intervenció de dos representants de la primera promoció  d’especialistes en infermeria pediàtrica: Marina Bermúdez, infermera pediàtrica resident  de l’Hospital Sant Joan de Déu, i Saida Ridao, infermera pediàtrica resident de l’Hospital  Universitari Vall d’Hebron.
   
  Durant la sessió s’explicarà com ha evolucionat aquesta especialitat, les possibilitats que  aquestes infermeres tenen a l’hora de fer exercici lliure i els serveis que la Vocalia d’Infermeria Pediàtrica ofereix a aquestes infermeres. Les ponències aniran a càrrec Maria Padró, cap infermera de l’Àrea Obstètrica-Neonatal  de l’Hospital Maternoinfantil de Sant Joan de Déu, de Montserrat Bayego, vocal  d’Infermeria Pediàtrica i responsable de l’Àrea d’Exercici Lliure del COIB, i la infermera  Susanna Morgade, totes integrants de la Vocalia d’Infermeria Pediàtrica del COIB.