FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
7 de maig de 2013

  El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i l’associació de pacients Acció Psoriasis han signat un conveni per a la promoció del paper de les infermeres en l’acompanyament a persones amb psoriasi.

  El document preveu diverses línies d’acció entre les quals destaca l’elaboració conjunta de continguts contrastats de salut sobre la cura de psoriasi a través del portal d’e-salut Infermera virtual i de la nova pàgina de l’associació d’usuaris. Les dues institucions també treballaran conjuntament en la formació sobre l’atenció davant la psoriasi especialment dirigits a infermeres.

  Conscients que la major part de la informació que es troba a la xarxa no està acreditada, les dues institucions volen contribuir a la millora dels continguts a Internet i també a la promoció de les fonts fiables sobre salut com el portal de promoció i educació per a la salut Infermera virtual. Remarquen que segons dades de l’Informe ciutadans i e-sanitat ONTSI. 2012, el 30% dels usuaris d’Internet cerca informació de salut i la major part no dona fiabilitat als continguts.

  Així mateix, mitjançant projectes formatius conjunts, el COIB i Acció Psoriasi promocionaran el coneixement i sensibilització sobre la psoriasi entre les infermeres de Barcelona per tal de capacitar-les millor en l’acompanyament a les persones afectades.

  L’acord insisteix abastament en l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per promocionar hàbits de vida saludables i bones pràctiques en el tractament d’aquesta afecció cutània. Les línies d’acció previstes al conveni es duran a terme a través de la promoció dels diferents usos del portal Infermera virtual per part d’Acció Psoriasi.

  Una promoció que es farà especialment a través de la nova plana web de la associació d’usuaris, que pretén donar indicacions per al tractament i el maneig de la psoriasi a tot el món de parla hispana.

  La principal novetat d’aquesta plana web és el microsite: “En defensa del Paciente”, el primer espai online, que ofereix un mapa de serveis de psoriasi a Espanya i facilita informació bàsica sobre els drets dels usuaris.

  Infermera virtual es un portal de promoció i educació per la salut del COIB, que a diferència d’altres portals de salut planteja tots els seus continguts des de la promoció de la salut i no des de la malaltia, com és habitual. El seu principal objectiu és promocionar l’autonomia i la independència de la persona en el control i millora de la seva salut i també de tota la comunitat.