FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
3 de desembre de 2014
  fotoweb3.JPGMés de 550 professionals i usuaris s’han apropat a la Setmana Natural, l’espai de trobada de les infermeres que apliquen les teràpies naturals organitzada per la Comissió de Teràpies Naturals del COIB. Durant quatre dies, els visitants van poder assistir a conferències, tallers, descobrir els beneficis de les teràpies naturals i els treballs de recerca infermera que s’han fet al respecte.
   
  En aquesta edició de la Setmana Natural, que va tenir lloc a la seu del COIB del 17 al 20 de novembre i en el qual es va especial èmfasis en l’alimentació saludable explicada des de diverses perspectives naturistes, va oferir, de manera gratuïta, la possibilitat de participar en activitats simultànies. Els visitants van poder assistir a conferències sobre l’acupuntura, la infermeria quàntica, l’aromateràpia, el drenatge limfàtic, la nutrició, l’homeopatia, la infermeria antroposòfica o el mindfulness, entre d’altres.
   
  En un dels espais de la Setmana Natural, els assistents també van poder rebre, de la mà d’infermeres expertes, breus tractaments en reflexoteràpia, tècnica metamòrfica, massatge ayurvèdic, reiki o shiatsu, participar en tallers de caire pràctic de teràpia de riure, tai txi, swing, ús de les algues, higiene postural i do in, un tècnica terapèutica de la medicina tradicional xinesa.
   
  Enguany una de les activitats estrella va ser l’organització del primer dinar ayurvèdic, on els seus participants van poder primer participar d’un taller per cuinar la base dels aliments i com combinar-los per ajudar a mantenir la nostra salut i a curar malalties i posteriorment tastar diversos plats.
   
  En el marc d’aquest acte, també es va organitzar l’espai natural de l’evidència, on una desena d’infermeres i infermeres, alguns d’ells antics alumnes del Màster en Infermeria i Medicina Naturista, van presentar projectes de recerca que demostren els beneficis que l’ús de les teràpies naturals té per a les persones ateses.
   
  Durant aquests quatre dies també es va instal·lar una zona d’expositors comercials i una exposició de pòsters sobre treballs en teràpies naturals cedits per infermeres de Barcelona. Els visitants també van poder apropar-se a la zona del taulell d’anuncis per a infermeres en exercici lliure i un espai de networking, organitzat per les infermeres naturistes que treballen per compte propi.
   
  DSC_5851web.JPG
  També es va organitzar un espai per donar a conèixer el Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del COIB, els Diplomes d’Acreditació i Capacitació infermera en teràpies naturals o conèixer com treure partit a la Infermera virtual i dels seus consells de salut.
   
  La Setmana Natural es va tancar amb un taller de biodansa, on els participants van poder descobrir els secrets de moure’s al ritme de la música com a font per disminuir l’estrès, promoure el benestar i la relació amb els altres i el coneixement d’un mateix, i un concert de bols tibetans, amb Jordi Condal i Mahavishnu Spiritual Chill.
   
  La vocal de la Junta de Govern i responsable de la Comissió de Teràpies Naturals del COIB, Montserrat Bayego, va destacar els bons resultats de la Setmana Natural. “Enguany hem augmentat el nombre d’hores i han estat moltes les aportacions d’infermeres i infermers que amb els seus treballs de recerca han fet un pas més per demostrar l’evidència d’aquestes teràpies”, ha assegurat.
   
  Plantar cara als vents que desacrediten les teràpies naturals
   
  En el marc de la inauguració, el president del COIB, Albert Tort, va defensar el reconeixement en l’aplicació de les teràpies naturals, que compta amb el total suport del col·legi professional, els esforços que moltes infermeres estan fent en aquest sentit i les dificultats per acreditar-ne la formació.
   
  La directora de Programes del COIB, Núria Cuxart, va assegurar que “de cap manera es pot entendre la cura infermera sense recursos naturals”. En aquest sentit, va insistir que l’organització de la Setmana Natural, com a mostra de tot el que ofereixen les infermeres en l’àmbit de les teràpies naturals, és una manera de “plantar cara als vents que en desacrediten el seu ús”.
   
  “Tenim la base disciplinar, la competència i ara només cal que es desenvolupin i es normalitzi la seva aplicació i que les infermeres i infermers tinguem la confiança per fer-ho”, va concloure.