FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
23 de juny de 2017

La Jornada de mobilització pretén mostrar què passa quan les infermeres no poden prescriure. La Comissió de crisi de la Prescripció Infermera considera que s’ha esgotat el termini d’espera i, si abans d’acabar aquest mes de juny no s’anuncia el decret català, realitzarà aquesta acció com a toc d’alerta del que podria passar si es porta al límit al col·lectiu infermer.

La Comissió de crisi de la prescripció Infermera crida a les Infermeres a mobilitzar-se el 29 de juny

Tot i que la Comissió de la Prescripció Infermera, de la qual el COIB en forma part, mostra la seva confiança en que el Conseller de Salut, Antoni Comin, decreti abans d’acabar aquest mes, alerta de no baixar la guàrdia i preparar-se per si cal mostrar quines conseqüències es deriven si les infermeres segueixen el Reial Decret a ulls clucs en termes de col·lapse del sistema de salut, d’estalvi de recursos econòmics i de pèrdua de temps pels usuaris.

 

Amb aquest objectiu s’ha convocat una jornada en la que es demana a les infermeres i infermers que es mobilitzin per a fer visible, sobre el terreny, quines són aquestes conseqüències.

 

Consulteu la informació sobre la convocatòria al web prescripcioinfermera.cat

 

LeLa Comissió de crisi de la prescripció Infermera crida a les Infermeres a mobilitzar-se el 29 de junys infermeres poden participar fent efectiu l’acompliment del Reial Decret de la prescripció infermera i, per tant, derivant les visites i prescripcions a d’altres professionals i respondre unes poques preguntes relacionades amb aquestes dues accions: derivació i temps d’espera de les persones ateses. Es tracta d’un breu qüestionari a respondre cada cop que s’atén una persona i que al qual es podrà accedir des del web prescripcioinfermera.cat

En el cas en que les infermeres treballin en un servei en el que no és possible fer-ho per qüestions de seguretat de la persona atesa i responsabilitat professional, se’ls demana que emplenin igualment les dades a fi de recollir aquests indicadors.

Des de desembre de 2015 les infermeres catalanes es troben en una situació d’inseguretat jurídica arran de la publicació del Reial Decret 945/20165. Tot i així han actuat amb total professionalitat garantint la seguretat de les persones que atenen mentre s’espera que el Departament de Salut compleixi amb el compromís d’aprovar una norma catalana que reguli la prescripció infermera.

 

Aquesta és la segona mobilització pública del col·lectiu. La primera es va dur a terme l'abril del 2016 amb una concentració al centre de Barcelona per a visibilitzar l'estat d'emergència que està vivint el sistema sanitari des que es va aprovar el Reial Decret estatal de la prescripció infermera i reclamar la norma catalana.