Les infermeres gestores de Barcelona han creat la taula de gestió infermera, seguint la proposta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. L’objectiu d’aquesta taula és crear un espai que agilitzi el diàleg entre aquestes infermeres i la corporació i que permeti establir sinèrgies, compartir experiències, inquietuds i dubtes entre els propis professionals gestors.
El nou espai, que es va presentar el passat 12 de juliol al COIB, ha de permetre “millorar les condicions en les que treballen les infermeres gestores”, va explicar la directora de Programes, Núria Cuxart. Es tracta de crear un punt de contacte entre aquestes infermeres per debatre sobre aspectes que afecten al dia a dia professional, debats que sorgeixen en el si de la professió i qüestions de futur immediat que cal tractar.
A través d’aquest espai es pretén millorar també el diàleg i impulsar la interlocució entre les infermeres que es dediquen a la gestió i les que exerceixen en la resta d’ambits professionals, com la docència o la recerca. L’objectiu final és apropar opinions i consensuar posicionaments en el si de la professió.
Durant aquesta primera trobada, que a partir de la tardor tindrà una continuïtat –sigui presencialment o des de la virtualitat-, les infermeres gestores que hi van assistir van prioritzar, sobre el paper, aquells aspectes vinculats amb el context actual, amb les competències, la formació, els recursos humans, les TIC, la direcció o el lideratge que més els preocupen.
L’anàlisi d’aquesta priorització serà el punt de partida que els ha de permetre a al COIB a començar a treballar conjuntament des d’aquest nou espai. “Les infermeres gestores teniu totes les portes del COIB obertes i estem al vostre costat per donar resposta a tot allò que pugueu necessitar”, va assegurar el president de la corporació, Albert Tort.
"Ser un líder amb ànima"
Aquesta primera sessió va comptar també amb la presència del psicòleg i professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública, José Luís Bimbela, que va pronunciar una conferència, amb un caràcter marcadament participatiu, sobre el lideratge i la necessitat de garantir aquelles habilitats que permetin gestionar el canvi, sense perdre la motivació.
Bimbela va situar la humilitat, la honestedat, la coherència, la necessitat de ser facilitador, de no posar obstacles, de gestionar les pròpies emocions, marcar-se objectius, no lamentar-se i de ser capaç de compartir com a principals claus per ser un líder amb ànima.