FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
11 de juny de 2014
    fotoweb.JPGLorena Albalate, Anna Collado i Melania Salas consideren que la llevadora té un paper clau a l’hora d’ajudar a la dona a tenir entrenada la zona pèlvica per afrontar un bon part. És per aquest motiu que han dissenyat, des d’un hospital de Barcelona, un programa per a professionals de la salut que vulguin formar-se en aquest àmbit. L’objectiu? Treballar un model d’entrenament físic dirigit a l’embarassada de baix risc per tal que arribi en condicions òptimes en el moment de tenir el fill.
     
    En aquesta entrevista, aquestes tres llevadores ens explicaran els secrets d’aquest programa d’entrenament, qüestió que també centrarà la propera xerrada del cicle d’actualització que el proper 16 de juny a les 17 hores organitza la Vocalia de Llevadores del COIB. Feu clic aquí per apuntar-vos.

    Per què és necessari que la dona entreni la pelvis abans del part?
     
    L’entrenament de la pelvis abans del part permet millorar la propiocepció que la dona té de la seva zona pèlvica, l’ajuda a prendre consciència del gran paper que desenvoluparà durant el part. Enfortir i flexibilitzar els músculs i els lligaments implicats permetrà obtenir una millor resposta de la zona pèlvica a totes les adaptacions necessàries, millorant els resultats del part i la satisfacció de la dona. 
     
    Quins exercicis pot fer?
     
    Poden realitzar-se exercicis globals de tipus aeròbic, adadptant-los a la intensitat que la dona pugui tolerar, depenent del seu grau d’activitat física prepart i de les seves condicions actuals i evitant-li activitats que impliquin un risc de lesins o en es realitzin impactes repetits. Els exercicis que després permetran treballar la zona pèlvica són aquells on es mobilitzen principalment les articulacions veïnes: les caderes i la zona lumbar.
     
    Hi ha prou formació entre les llevadores per ajudar a aquest entrenament?

    Les llevadores necessitem una formació continuada, que ve determinada per la variabilitat de les peticions que ens arriben de les dones. Totes hauríem d’ampliar els nostres coneixements per adaptar-los en els diversos àmbits de la nostra pràctica assistencial.