16 de gener de 2018

El Grupo 40 Infermeres i Universitat, nascut el 2016 per a commemorar els 40 anys de l’entrada de la Infermeria en la universitat, ha fet públic l’Informe de la trobada commemorativa que es va a dur a terme a Madrid a l’octubre de 2017. El document recull les intervencions i principals conclusions de les diferents ponents d’aquesta trobada històrica.

Es publica l’informe resum de la commemoració a Madrid dels 40 anys de l’entrada dels estudis d’Infermeria a la Universitat

La iniciativa del Grupo 40 Infermeres i Universitat,  integrat per un grup d’infermeres referents en l’àmbit universitari espanyol, ha estat analitzar els esdeveniments que han influït en el desenvolupament de la infermeria universitària en els últims 40 anys, l’impacte que ha tingut a la societat espanyola i celebrar les fites aconseguides.
L’acte principal de commemoració de l’octubre ha donat llum a un informe resum de les aportacions i anàlisis que infermeres referents van fer en al sí de l’acte. Es poden conèixer així les reflexions de Rosa Blasco, de la Universitat de Barcelona; Consuelo López, de la Universitat de Cadis; Carmen Ferrer, de l’Hospital de la Creu Roja de Madrid, José Ramón Martínez, de la Universitat d’Alacant; Ángel Luis Asenjo, de la Universitat d’Alcalà;  Concha Zaforteza; de l’Hospital Comarcal d’Inca; Ana María García, de l’Hospital Universitari Gregorio Marañón de Madrid i Jessica Goodman, de l’Hospital Clínic Universitari Virgen de la Victoria de Màlaga.


Entre les iniciatives que ha endegat el Grupo 40 destaquen els projectes:

  • Els referents infermers, iniciativa que ha recollit propostes de prop de 300 infermeres que han aportat noms a la llista de 100 infermeres referents.
  • La nostra memòria, que recull els noms i el record d’infermeres i infermers que ja no hi són i amb els que els integrants del grup van col·laborar.
  • L’Àlbum fotogràfic. S’han recollit 60 fotografies, la majoria antigues i que recullen diferents moments històrics de la professió i la vida universitària.

  

Tant la llista de referents infermers com l’àlbum fotogràfic pretén ser el germen de projectes que altres institucions infermeres puguin assumir i donar continuïtat, tal i com expliquen els integrants del grup: Rosamaría Alberdi Castell, Núria Cuxart Ainaud, Esperanza Ferrer Ferrandis, José Ramón Martínez Riera, Francisco Megías Lizancos i María Paz Mompart García.

Es pot seguir aportant material fins el 15 de febrer

Aquests projectes resten oberts al web del grup: www.grupo40enfermeras.org
Si algú desitja seguir aportant noms a la llista de referents infermers o enviar alguna fotografia d’interès, podrà fer-ho fins el 15 de febrer de 2018. Amb el material rebut, el grup reeditarà el llibre entregat durant l’acte de l’octubre i que podrà ser consultat en al mateixa web.