3 de febrer de 2020

    La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat el projecte de pressupostos del Govern pel Departament de Salut per aquest 2020. Amb un total de 9.789 milions d’euros, els segons pressupostos més alts de la història, Salut preveu revertir les retallades dels anys anteriors. Un 22% del pressupost de provisió de serveis sanitaris es dedicaran a l’Atenció primària.

    Salut prioritza l’atenció primària i la millora de les condicions laborals als pressupostos 2020

    La consellera ha exposat davant la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya que es va dur a terme el passat 31 de gener, les prioritats pressupostàries del seu departament. Aquestes passen per enfortir l’atenció primària. Entre les mesures previstes, s’hi troben establir que les visites no demorables s’atenguin en menys de 72 hores i dotar d’eines a professionals com les infermeres i els administratius sanitaris per a guanyar en capacitat de resolució. També milloraran els sistemes d’informació gràcies a l’Historial Electrònic de Catalunya (HES) i una inversió de 40 M€ en 4 anys. Per últim, amb un increment de 1.400 llocs de treball estructurals, l’impacte positiu en aquest àmbit també es notarà en el número de professionals.


    Pel que fa a la dotació de personal, Salut afirma que «es crearan 8.000 llocs de treball estructurals, es millorarà la qualitat de la contractació i fent-ne de noves, amb el retorn de les DPO’s, incrementant retribucions, reduint la sobrecàrrega de feina, i afavorint la conciliació de la vida laboral i persona». Pel que fa a les necessitats de i dels professionals, el departament fa referència a les prop de 1.500 places de l’oferta de formació sanitària especialitzada 2019.

    Post consultar el detall dels pressupostos a la web del Departament de Salut

     

    Fotografia: Departament de Salut