20 de maig de 2020

Les prestacions són per als professionals de la salut que hagin estat hospitalitzats per la COVID-19 i per a les famílies, en casos de professionals morts per aquesta causa. La cobertura té caràcter retroactiu i cobreix aquestes casos des del 14 de març fins al 13 de setembre. T'expliquem com fer-ne la tramitació.

Ja es poden demanar les prestacions de les asseguradores per als professionals de la salut afectats per la COVID-19

La patronal de les asseguradores UNESPA va posar en marxar un fons solidari de 38 milions d’euros per a protegir als professionals de la salut i de residències de gent gran que han estan a primera línia en la lluita contra la COVID-19.  Es tracta d’un fons gratuït i pel qual no és necessari ser client de cap asseguradora, només complir amb els requisits. La patronal ha anunciat que ja es poden iniciar els tràmits per a demanar aquestes prestacions. 

En poden ser beneficiaris els professionals de la salut que hagin estat hospitalitzats per COVID-19 més de tres dies i els familiars dels professionals de la salut morts per causa directe del virus. En el cas de subsidi d’hospitalització implica el pagament de 100 euros al dia i fins un màxim de dues setmanes. És a dir, els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona. En el cas de les defuncions, el capital ascendirà a 30.000 euros per persona i que rebran els seus beneficiaris. 

Hi poden accedir les infermeres i infermers treballant a hospitals públics i privats, hospitals de campanya, atenció primària, serveis públics i privats d’emergències i urgències i clíniques privades, les Infermeres Internes Residents (IIR), les graduades aspirants a IIR, les estudiants de 4t d’infermeria que hagin estat contractades per la crisi sanitària, les infermeres jubilades menors de 70 anys reincorporats a causa de la crisi, les infermeres amb dispensa per realització de funcions sindicals que s’hagin reincorporat al servei i les infermeres de residències i centres sociosanitaris, MATEPSS i Serveis de Prevenció.

Com tramitar la prestació?

  • En aquest enllaç, trobaràs tota la informació sobre els passos a seguir: https://www.unespa.es/que-hacemos/coronavirus/preguntas-y-respuestas/
  • Posa’t en contacte al telèfon: 93 014 10 54 de VidaCaixa, on se t’informarà d’acord a la seva situació. L’horari d’atenció telefònica és de dilluns a dijous, de 8:00h a 19:00h i divendres, de 8:00h a 18:30h. Des d’aquesta oficina se t’enviarà un formulari per complimentar i un certificat que hauràs de retornar signat pel director del centre on treballis conforme has realitzat els serveis al centre, a més de tota la documentació necessària per a demanar la prestació i que trobaràs a la web informativa. 
  • Tota la documentació l’hauràs d’enviar a contacto@vidacaixa.es

 

Fotografia: Francisco Avia | Hospital Clínic