El Govern dona llum verda a un decret llei amb mesures complementàries en matèria social i sanitària entre les que hi ha aixecar temporalment i pel termini d’un any la limitació d’efectuar rotacions externes durant els darrers tres mesos previs a la finalització de la formació sanitària especialitzada.

Les IIRs podran recuperar les rotacions externes pendents

La formació i les rotacions de les Infermeres Internes Residents (IIR) van quedar aturades arrel de la crisi sanitària. Aquestes infermeres es van sumar a donar suport a aquelles unitats dels centres sanitaris on calia un reforç per la contenció de la pandèmia del coronavirus.

Ara, el Govern ha donat llum verda a nou decret llei amb mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia. Entre les mesures proposades es troba aixecar temporalment i pel termini d’un any la limitació d’efectuar rotacions externes durant els darrers tres mesos previs a la finalització de la formació sanitària especialitzada d’aquests professionals. Això afecta especialment els futurs especialistes que tenen previst finalitzar la seva formació durant l’any 2021. D’aquesta manera, podran comptar amb tot l’any lectiu per efectuar les rotacions externes pendents, afavorint la recuperació del temps de rotacions programades  que van ser suspeses aquest curs, per l’ordre del 15 de març passat durant l’assistència per la Covid-19.

 

Fotografia: Ariadna Creus i Àngel García | Banc d'Imatges Infermeres