20 de novembre de 2019

Arantxa Bujanda Sainz de Murieta, David Batalla Martín i Roser Samsó Julià han estat guardonats. L’objectiu d’aquests premis és reconèixer a joves investigadors que han demostrat la seva capacitat investigadora en l'àmbit de les ciències de la infermeria, potenciar trajectòries científiques d'excel·lència, donar suport a la recerca en l'àmbit de la infermeria i difondre la recerca d'aquesta disciplina.

La Fundació Vila Saborit, l'Hospital Universitari Sagrat Cor i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) entreguen la quarta edició dels Premis de Recerca en infermeria Fundació Vila Saborit

S'han presentat un total de 17 treballs d'alumnes de UIC Barcelona, UAB, UVIC, URV, UB i UOC que han estat avaluats per 17 avaluadors de l'àmbit acadèmic de totes les universitats de Catalunya. Arantxa Bujanda Sainz de Murieta ha estat guanyadora del primer premi d'aquesta edició amb: "Proposta d'intervenció educativa en diabetis basada en gamificació per a estudiants de cures auxiliars d'infermeria". El primer accèssit va ser per al treball "Insomni en el pacient amb trastorn esquizofrènic, prevalença i qualitat de vida" presentat per David Batalla Martín i el segon accèssit ha estat per a la recerca presentada per Roser Samsó Julià "L'acupuntura com a mètode per a afavorir el part espontani en gestants a partir de 40 setmanes de gestació."

En aquesta edició, els candidats han cursat un màster universitari oficial en l'àmbit de la infermeria en alguna de les universitats catalanes, han presentat el seu treball final de màster durant aquest curs acadèmic i han obtingut una nota d'excel·lent. Quant als premis, s'han lliurat 2.000 euros, repartits en un primer premi i dos accèssits de treballs de final de màster.

El jurat ha estat format per representants de la Fundació Família Vila Saborit, doctors en Infermeria de diverses universitats de Catalunya que ofereixen estudis d'infermeria i màster, doctors en Infermeria, membres d'institucions assistencials catalanes, experts en recerca de l'Hospital Universitari Sagrat Cor i membres del COIB. La decisió del jurat es va fer públic el dia 18 de novembre en un acte de lliurament de premis celebrat en la Sala d'actes de l'Hospital Sagrat Cor.

 

Fotografia: Lliurament dels Premis de Recerca en Infermeria Fundació Vila Saborit. | Fundació Vila Saborit