Augmenta la lactància materna i baixen els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya

Augmenta la lactància materna i baixen els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya

Durant l’any 2016 hi ha hagut més casos de lactància materna en néixer però s’han reduït els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya. Són tres de les principals conclusions de l’informe anual d’Indicadors de salut perinatal a Catalunya— un treball que analitza els naixements que tenen lloc al país— publicat per Salut sobre l’any passat.

0 Comentaris
L’Hospital Clínic i l’Hospital Vall d’Hebron, entre els centres públics amb millor reputació d’Espanya

L'Hospital Clínic i l'Hospital Vall d’Hebron, entre els centres públics amb millor reputació d'Espanya

Segons els resultats del 4t Monitor de Reputación Sanitaria (MRS)— un estudi independent que analitza la reputació de la sanitat espanyola—l’Hospital Clínic és el segon hospital públic amb millor reputació d’Espanya i l’Hospital de la Vall d’Hebron ocupa la cinquena posició del llistat. Pel què fa als centres de gestió privada més valorats s’hi troben el Centre Mèdic Teknon – Hospital Quirón Teknon i l’Hospital General de Catalunya.

0 Comentaris
El càncer de pulmó se situa la primera causa de mort prematura en dones a Barcelona

El càncer de pulmó se situa com la primera causa de mort prematura en dones a Barcelona

És una de les principals conclusions extretes del darrer informe La Salut a Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona que aporta dades sobre els determinants de la salut i l’estat de salut de la ciutadania així com de les desigualtats en salut als barris de la ciutat durant l’any 2016.

0 Comentaris
Comín cessa els presidents dels consorcis sanitaris i pren els controls dels CAP abans de l'1-O
28 de setembre de 2017

Comín cessa els presidents dels consorcis sanitaris i pren els controls dels CAP abans de l'1-O

A pocs dies del referèndum de l'1-O, el conseller de Salut assumeix el control directe d'una trentena d'organismes públics que gestionen alguns Centres d’Atenció Primària designats pel Govern com a col·legis electorals per diumenge.

0 Comentaris
El Banc de Sang alerta sobre el descens de plaquetes durant el 15 d’agost
10 d'agost de 2017

El Banc de Sang alerta sobre el descens de plaquetes durant el pont d'agost

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya alerta que del dia 12 al dia 15 d’agost les reserves de plaquetes estaran en estat crític, ja que, a diferència dels glòbuls vermells, aquestes només es poden conservar durant cinc dies. Els quatre dies festius seguits se sumen a les poques donacions del període de vacances i s’ha alertat que el dimecres 16 es viurà una situació complicada. 

0 Comentaris