Sanitat retira un centenar de medicaments contra la hipertensió per possible risc de càncer

L’Agència Espanyola de Medicaments informa que s’ha detectat l’aparició d’una impuresa possiblement cancerígena present en alguns medicaments que contenen el principi actiu valsartan i que s’utilitza en fàrmacs per controlar la hipertensió arterial. El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada dels lots de medicaments afectats però alerta als usuaris que no interrompin el tractament i que consultin amb el seu metge perquè els indiqui un tractament substitut.

0 Comentaris
2 de juliol de 2018

  Salut anuncia una cimera de professionals al setembre per acordar solucions

  La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar divendres la convocatòria al setembre d’una cimera per abordar les necessitats i els reptes dels professionals del sector per donar resposta a les necessitats de salut de la població catalana. Hi participaran col·legis professionals, societats científiques, sindicats i entitats.

  0 Comentaris

  El Congrés fa el primer pas per despenalitzar l'eutanàsia

  La cambra va aprovar dimarts la tramitació de la proposta de llei impulsada pel Partit Socialista, amb el suport de tots els partits excepte el Partit Popular, que contempla l’eutanàsia i el suïcidi assistit. En cas d’aprovar-se de forma definitiva, l’eutanàsia seria una opció legal i gratuïta per totes les persones que pateixin una malaltia greu incurable o una discapacitat greu crònica, i que tinguin la nacionalitat espanyola o residència legal a l’Estat.

  0 Comentaris

  El Govern central anuncia que restituirà la sanitat universal

  El Consell de Ministres va donar divendres llum verda a començar els tràmits per recuperar la sanitat universal a l’Estat. L'objectiu de l'Executiu del PSOE és derogar la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària a les persones immigrats en situació irregular. Aquesta mesura es preveu que es dugui a terme d’aquí a sis setmanes.

  0 Comentaris

  Les dones tenen comportaments més saludables però pitjor estat de salut, segons l'Enquesta de Salut de Catalunya 2017

  Són els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2017, presentada divendres, que publica Departament de Salut sobre la salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris. Segons dades de l’enquesta, cal aprofundir en els determinants socials per millorar l’estat de salut de la població i reduir les desigualtats.

  0 Comentaris