13 de gener de 2020

  Salvador Illa, nou ministre de Sanitat

  L’actual secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) assumeix la cartera de Sanitat i pren el relleu a María Luisa Carcedo. Els 22 ministres del nou Executiu de coalició de Pedro Sánchez han pres possessió al Palau de la Zarzuela aquest matí.

  0 Comentaris
  27 de novembre de 2019

   L’Agència de Salut Pública de Catalunya actualitza les malalties de declaració obligatòria i el sistema de notificar-les

   L'ORDRE SLT/205/2019, de 19 de novembre, per la qual s'actualitzen les malalties de declaració obligatòria publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el 25 de novembre estableix la inclusió en la xarxa de vigilància sanitària de malalties emergents i re emergents com l’arbovirosi, el dengue, la malaltia per chikungunya, el virus del Zika o la febre del Nil Occidental així com les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària (IRAS) i les resistències microbianes (RAM), juntament amb la resta de malalties infeccioses transmissibles ja definides.

   0 Comentaris

   Acord perquè el CAP Raval Nord es construeixi a la Capella de la Misericòrdia

   Després d’una llarga reivindicació per part dels usuaris i professionals de la salut del CAP Raval Nord de Barcelona, les administracions han resolt el conflicte per l’ús de la Capella de la Misericòrdia, propietat de l'Ajuntament de Barcelona i cedida al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba). El museu renuncia a la capella i acorda que la seva ampliació es faci en un nou edifici davant del convent dels Àngels. Es preveu que el nou centre d’atenció primària comenci a funcionar a finals del 2022.

   0 Comentaris
   11 de novembre de 2019

   Nova carta del voluntariat en l’àmbit de la salut per promocionar i posar en valor la seva tasca

   Els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, han presentat la nova Carta del voluntariat en l’àmbit de la salut 2019. El document actualitza la carta del 2010 i vol reconèixer i promoure el voluntariat en el sistema públic de salut i donar cobertura i seguretat a l’acció voluntària, especialment en termes organitzatius i de qualitat. 

   0 Comentaris

   El Fòrum de Diàleg Professional conclou el primer full de ruta de polítiques de professionals de salut de Catalunya

   Representants de 80 entitats de la salut, entre ells, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, es van reunir al tercer plenari del Fòrum de Diàleg Professional. En aquest espai estratègic de reflexió i treball que té per objectiu abordar els reptes professionals de present i de futur del sistema sanitari català s'han presentat 185 accions per als pròxims quatre anys. En destaca la voluntat d’impulsar el paper clau dels professionals de l’atenció primària i la salut comunitària, amb la redefinició i reordenació dels rols de totes les seves professions sanitàries.

   0 Comentaris