El Govern amplia a l'atenció primària l’abast del protocol d'actuació per maltractaments a la infància

El Departament de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies van presentar ahir el nou ‘Protocol d’actuació de maltractaments a la infància i l’adolescència en l’àmbit de la salut’. Un document que vol promoure la prevenció, la detecció precoç, l’atenció integral i la rehabilitació d’infants i adolescents afectats, tot incidint sobre les situacions de risc així com en la prevenció del maltractament prenatal i en nadons, alertant del risc de sacsejar-los. A partir d’aquest any, els professionals de l’atenció primària podran introduir a la història clínica informatitzada dades d’infants atesos amb indicadors de risc de maltractament.

0 Comentaris
9 de gener de 2019

La infermera Maria Sardà, nova directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut

El Departament ha fet públic el seu nomenament. Sardà és infermera geriàtrica i ha desenvolupat la seva carrera professional principalment en l’àmbit de l’atenció sociosanitària així com també en la docència i la recerca. Va formar part de la Junta de Govern del COIB i actualment és membre de la Vocalia d’Infermeria geriàtrica.

0 Comentaris
12 de desembre de 2018

  Els funcionaris de la Generalitat desconvoquen la vaga després d'un acord per al retorn de les pagues extres

  Queda desconvocada la vaga de treballadors públics de 24 hores prevista pel dimecres 12 de desembre, en què estaven cridats 250.000 treballadors, entre els quals, els de l'Institut Català de la Salut (ICS). El Govern es compromet a tornar la paga extra dels exercicis 2013 i 2014 en un termini de quatre anys.

  0 Comentaris
  12 de novembre de 2018

   Salut apel·la a la responsabilitat de tota la societat en prevenir sobre els riscos del consum d'alcohol

   El Departament posa en marxa una campanya per prevenir i sensibilitzar sobre els riscos del consum d’alcohol que interpel·la tothom en el marc de la V Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d’Alcohol. Aquesta substància causa 3 milions de morts al món i a Catalunya 1 de cada 5 joves entre 14 i 18 anys s’ha emborratxat en els últims 30 dies, un 10% de les persones entre 15 i 64 anys beu cada dia i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 18.139 persones per intoxicacions d’alcohol durant el 2017.

   0 Comentaris
   9 d’octubre de 2018

    Les infermeres Pilar Espelt i Cristina Martínez s'incorporen al Consell Assessor de Salut

    La consellera de Salut, Alba Vergés, ha nomenat dues infermeres en aquest organisme que té per objectiu assessorar i definir el model sanitari català pels propers anys, d’acord amb les necessitats socials i demogràfiques, els canvis tecnològics i la sostenibilitat. El Consell Assessor està format per 11 professionals de reconegut prestigi professional prestigi de l'àmbit de les ciències de la salut, socials i econòmiques.

    0 Comentaris