La cimera de les professions sanitàries reconeix la manca d'infermeres com un dels principals problemes del sistema de salut

Dimecres es va celebrar I Fòrum de Diàleg Professional convocat pel Departament de Salut amb prop d’un centenar de professionals de la salut, entre les quals s’ha comptat amb el COIB i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, amb l’objectiu d’abordar les principals necessitats del sector i dels professionals. Els quatre reptes identificats fan referència a revertir el dèficit d’infermeres, l’atenció primària, el territori i la coordinació entre la planificació sanitària i universitària.

0 Comentaris

Salut dona a conèixer els resultats de l'avaluació dels centres de salut catalans durant el 2017

Han augmentat les visites als centres d’atenció primària— on les dones es visiten de mitjana 7 vegades i els homes, 5— i l'activitat als hospitals. Són dades destacades dels informes de la Central de Resultats 2017 presentats divendres per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut.

0 Comentaris
12 de setembre de 2018

  María Luisa Carcedo, nova Ministra de Sanitat

  L’asturiana, de 65 anys, fins ara Alta Comissionada per la lluita contra la pobresa infantil, substitueix Carmen Montón al capdavant de la cartera de Sanitat, Consum i Benestar Social després de la polèmica sobre les irregularitats del seu màster que la van forçar a anunciar la dimissió.

  0 Comentaris

  El Congrés aprova el decret per recuperar la sanitat universal

  La mesura, aprovada dijous al ple del Congrés, recupera l'accés al Sistema Nacional de Salut (SNS) per totes les persones que resideixen a l'Estat des del primer dia i sense necessitat d'empadronament. Paral·lelament, el Govern ha anunciat que retirarà el recurs contra la llei catalana d’assistència sanitària universal que va presentar el govern del PP davant del Tribunal Constitucional.

  0 Comentaris

  El Govern central restitueix la sanitat universal

  El Consell de Ministres d’aquest divendres ha aprovat un Reial Decret pel qual s’implanta de nou l’accés universal al Sistema Nacional de Salut (SNS) i que modifica la norma aprovada pel PP que retirava l’assistència sanitària als immigrants en situació irregular, que només podien rebre atenció a urgències o en cas d’infants i embarassades.

  0 Comentaris