L'atenció sanitària pública de Catalunya, valorada amb un notable pels ciutadans

Segons ha publicat el Baròmetre Sanitari de Catalunya, que recull anualment l’avaluació que fa la població sobre l’assistència sanitària pública, un dels aspectes més ben valorats pels usuaris és el tracte rebut per les infermeres i els infermers en els serveis d’atenció especialitzada ambulatòria.

0 Comentaris

Les dones catalanes fan un seguiment més adequat que els homes de la dieta mediterrània i tenen menys sobrepès

Les malalties relacionades amb el dolor són més comuns entre les dones mentre que les de l’aparell circulatori ho són els homes. Són els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2017 que publica Departament de Salut sobre l’estat de salut, els comportaments relacionats amb la salut i l’ús dels serveis sanitaris de la població resident a Catalunya. Els resultats estan enfocats a establir i avaluar les polítiques sanitàries del Pla de Salut de Catalunya.

0 Comentaris
8 de gener de 2018

  La grip assoleix el nivell d’epidèmia a Catalunya

  Salut informa que la taxa de síndromes gripals s’ha triplicat en els últims dies. Els centres sanitaris estan desplegant els plans de contingència territorials d’hivern per millorar l’atenció continuada i urgent i fan una crida als usuaris a fer un ús responsable dels serveis de salut i en cas d’absència de malalties cròniques limitar-se a fer repòs a casa per evitar-ne el col·lapse.

  0 Comentaris

  Augmenta la lactància materna i baixen els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya

  Durant l’any 2016 hi ha hagut més casos de lactància materna en néixer però s’han reduït els nadons prematurs i els parts per cesària a Catalunya. Són tres de les principals conclusions de l’informe anual d’Indicadors de salut perinatal a Catalunya— un treball que analitza els naixements que tenen lloc al país— publicat per Salut sobre l’any passat.

  0 Comentaris

  L'Hospital Clínic i l'Hospital Vall d’Hebron, entre els centres públics amb millor reputació d'Espanya

  Segons els resultats del 4t Monitor de Reputación Sanitaria (MRS)— un estudi independent que analitza la reputació de la sanitat espanyola—l’Hospital Clínic és el segon hospital públic amb millor reputació d’Espanya i l’Hospital de la Vall d’Hebron ocupa la cinquena posició del llistat. Pel què fa als centres de gestió privada més valorats s’hi troben el Centre Mèdic Teknon – Hospital Quirón Teknon i l’Hospital General de Catalunya.

  0 Comentaris