Salut presenta el nou Protocol d'atenció i acompanyament al naixement a Catalunya

El nou Protocol d’atenció i acompanyament al naixement a Catalunya que ha presentat el Departament es basa, especialment, en el respecte a les decisions de la dona, l’acompanyament en tot el procés (prepart, part i puerperi), la protecció tant de la seva salut com la del nadó, i a garantir també, tant com sigui possible, la desmedicalització de tot el procés.

0 Comentaris
3 de febrer de 2020

  Salut prioritza l’atenció primària i la millora de les condicions laborals als pressupostos 2020

  La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat el projecte de pressupostos del Govern pel Departament de Salut per aquest 2020. Amb un total de 9.789 milions d’euros, els segons pressupostos més alts de la història, Salut preveu revertir les retallades dels anys anteriors. Un 22% del pressupost de provisió de serveis sanitaris es dedicaran a l’Atenció primària.

  0 Comentaris

  El Departament de Salut presenta el protocol d'actuació davant de casos sospitosos del nou coronavirus

  L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha consensuat el protocol d’actuació a Catalunya davant de casos sospitosos del nou coronavirus (2019-nCoV) dirigit a professionals de la salut. Es considera que l’impacte per a la salut pública en cas de detectar-se un cas importat és baix a Catalunya i a l’Estat. No obstant, es recomanen mesures de prevenció com la higiene de mans freqüent i tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús al tossis o esternudar.

  0 Comentaris
  13 de gener de 2020

   Salvador Illa, nou ministre de Sanitat

   L’actual secretari d’Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) assumeix la cartera de Sanitat i pren el relleu a María Luisa Carcedo. Els 22 ministres del nou Executiu de coalició de Pedro Sánchez han pres possessió al Palau de la Zarzuela aquest matí.

   0 Comentaris
   27 de novembre de 2019

    L’Agència de Salut Pública de Catalunya actualitza les malalties de declaració obligatòria i el sistema de notificar-les

    L'ORDRE SLT/205/2019, de 19 de novembre, per la qual s'actualitzen les malalties de declaració obligatòria publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el 25 de novembre estableix la inclusió en la xarxa de vigilància sanitària de malalties emergents i re emergents com l’arbovirosi, el dengue, la malaltia per chikungunya, el virus del Zika o la febre del Nil Occidental així com les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària (IRAS) i les resistències microbianes (RAM), juntament amb la resta de malalties infeccioses transmissibles ja definides.

    0 Comentaris