Es tracta d’una iniciativa ja consolidada a l’Hospital Universitari de Bellvitge que va impulsar la infermera Antonia Castro i la Direcció Infermera del centre i que convida a les persones hospitalitzades a expressar les seves emocions, sentiments i inquietuds durant l'ingrés hospitalari. A partir de 57 relats escrits per usuaris es va editar el llibre “Desde mi habitación. I Volumen”. Ara, necessiten recaptar 6.000 € per fer possible l'edició del segon volum.

El projecte infermer d’escriptura terapèutica per a persones hospitalitzades RELAT-HOS inicia un procés de micromecentatge

RELAT-HOS convida a les persones hospitalitzades a expressar les seves emocions, sentiments o inquietuds a través d'un relat, que formarà part d'un llibre que es regalarà als usuaris que en un futur estiguin interessats en la seva lectura durant el seu ingrés. La iniciativa se centra en el valor terapèutic de l’escriptura. La possibilitat de posar les capacitats terapèutiques en pràctica com a expressió creativa des d'un entorn hospitalari és una iniciativa innovadora, ja que no hi ha antecedents d'un projecte similar en cap centre hospitalari d'Espanya.

«És un projecte molt consolidat—afirma Antonia Castro, la infermera impulsora del projecte, que afegeix que actualment estan preparant l'edició del II volum del llibre "Desde mi habitación" i continuen rebent relats, que estaran inclosos al tercer—. Arriben noves persones hospitalitzades i també escriuen». I afegeix: «Aquest projecte no seria possible sense la implicació dels professionals de la salut de l’Hospital de Bellvitge que fan que s’animi a escriure i la generositat de la gent que escriu i fa que segueixi creixent el projecte». També explica que obtenen petits guanys de la venda directa del llibre, que es regala als usuaris, a través de llibreries virtuals.

Podeu fer una aportació al procés de crowdfunding de RELAT-HOS

 
Imatge: Hospital Universitari de Bellvitge