28 de novembre de 2018

Rosa Baró i Perelló, llevadora nascuda a Tremp, és una de les persones guardonades enguany amb la Medalla al Treball Francesc Macià, que reconeixen persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

La llevadora Rosa Baró guardonada amb la Medalla al Treball Francesc Macià

Aquests guardons creats el 1938 reconeixen els mèrits laborals de 15 persones que han desenvolupat les seves vides professionals en diferents àmbits i 5 entitats. En aquesta edició, una de les persones reconegudes és la llevadora Rosa Baró i Perelló (Balaguer, 1933). 

A la candidatura presentada per l’Ajuntament de Tremp, es destaca que Baró «s’inicià a la Clínica Montserrat i el  mateix any i posteriorment a l’Aliança. Ha estat la llevadora de l’Hospital Comarcal dels Pallars des de la seva inauguració, l’any 1992, i fins a la seva jubilació, l’any 1999. Paral·lelament a la seva feina de llevadora, va treballar com a Infermera APD pels pobles de Talarn, Palau  i Puigcercós . Posteriorment al Centre d’Atenció Primària de Tremp. des de la seva inauguració:  l’any 1992, fins a la seva jubilació».

Foto: Ajuntament de Tremp