13 de febrer de 2019

  Destacada infermera gestora, va ser secretària de l’Associació Catalana d’Infermeria (ACI) i impulsora d’iniciatives de gran calat estratègic per al desenvolupament competencial de les infermeres i la seva professió. Definida pels seus companys i companyes com una dona propera, generosa, amb empenta, empàtica, tenaç i amb una gran capacitat de treball, va ser pionera en la implantació del triatge infermer als serveis d’Urgències a Catalunya.

  Mor Marisa Ridao, infermera referent pel desenvolupament competencial de les infermeres

  Marisa Ridao March, un dels noms destacats entre infermeres gestores de Catalunya va morir ahir als 60 anys. Ridao comptava amb una àmplia experiència assistencial i de gestió en l’àmbit hospitalari. Va ser directora infermera als Hospitals de Viladecans i de Bellvitge i, més tard, Directora estratègica d’infermeria del Departament de Salut. En tots aquests càrrecs va desenvolupar la seva tasca innovant i mostrant un alt grau de compromís per assolir els objectius marcats.

  En la seva experiència com a gestora va liderar projectes com l’hospitalització a domicili o el desenvolupament del pla de cures infermeres a l’Hospital de Bellvitge. Va ser pionera a Catalunya en la implantació del model andorrà de triatge a urgències, triatge infermer.

  Defensora convençuda de la professionalització de la gestió infermera va formar part de la primera promoció del Màster Oficial de Lideratge i Gestió de Serveis Infermers de la Universitat de Barcelona.

  Les seves companyes de professió la recorden com una professional de la gestió i la infermeria amb una gran visió i capacitat per adaptar els models a les necessitats canviants de la població. Ridao també va tenir un paper destacat en els inicis de la reclamació d’una regulació de la prescripció infermera a Catalunya.

  Foto cedida per UIC Barcelona.