13 de juny de 2019

A cinc mesos de la celebració del XXIII Encuentro Internacional de Investigación en cuidados Investén, ja es coneixen els noms dels principals ponents a les sessions plenàries. Destaca la presentació de Patricia A. Patrician, doctora en infermeria, professora i titular de la Càtedra Rachel Z. Booth Endowed Chair de l’Escola d’Infermeria de la Universitat d’Alabama a Birmingham (UAB) dels Estats Units, que oferirà la conferència inaugural. Les inscripcions anticipades al congrés estan actives fins el 31 d’agost.

Patricia A. Patrician: infermera i coronel retirada de l’exèrcit nord-americà, protagonista de la conferència inaugural d’Investen

La Dra Patrician obrirà Investen amb la conferència “Nursing indicators and data for the evaluation of the outcomes of nursing care”, el dia 20 de novembre a les 15:45h.
Patricia A. Patrician és reconeguda pel seu lideratge en els àmbits de la seguretat dels pacients, la qualitat en la cura i l’àmbit general de pràctica infermera. Coronel de l’exèrcit nord-americà retirada i amb més de 26 anys d’experiència com a infermera de l’exercit (Army Nurse Corps), també és co-directora de VA Quality Scholars Program, un programa que es desenvolupa a set ciutats dels Estats Units en les que es capacita a líders i estudiants per millorar l’atenció sanitària a través de la innovació, la qualitat de l’atenció i la seguretat de les persones. 
Professora en el programa PhD a l’Escola d’Infermeria de la Universitat d’Alabama a Birmingham (UAB) dels Estats Units des del 2008, també fa mentoratge a estudiants de pre i post doctorat i està implicada en la recerca en àmbits com la gestió de recursos humans infermers, la pràctica infermera, la qualitat i seguretat de les persones i la comunicació de resultats de la pràctica infermera. 
Actualment és la investigadora principal de la recerca "Impact of Nursing on Readmissions, Failure to Rescue & Mortality in DoD Hospitals", pel qual va rebre l’any 2018 un finançament de 400 mil dòlars del TriService Nursing Research Program.  Un estudi que està centrat a mesurar l’impacte de la infermeria en els hospitals militars dels Estats Units. Ella i el seu equip han desenvolupat un programa d’avaluació del US Army’s Patient CaringTouch System, un innovador model de pràctica infermera.

Patricia A. Patrician és una de les sis persones en tots els Estats Units que col·labora en el Comitè d'assessorament estratègic del Quality and Safety Educations for Nurses. 

Investén ha confirmat també d’altres ponents per a la sessió plenària del 22 de novembre. Hi seran presents per parlar sobre divulgació científica: la infermera Carmen Sarabia, docent i investigadora de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Cantabria; José Luis Alejandre, Llicenciat en Ciències Exactes per la Universitat de Saragossa i Doctor en Matemàtiques, actualment és Professor Titular del Departament de Matemàtica Aplicada a la Facultat de Veterinària de la Universitat de Saragossa i Clara Isabel Grima, doctora en matemàtiques per la Universitat de Sevilla, institució de la qual és professora titular al departament de Matemàtica Aplicada I. Actualment presideix la comissió de divulgació de la Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME).

Consulta el programa i els ponents

 

Inscriu-te!

 

Fotografia: Jesús Corrius