L'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat gestiona un espai d'atenció personalitzada a les necessitats de les persones en procés de final de vida i els seus éssers estimats. L'Espai Obert funciona tots els dimecres de 10 a 13 hores al carrer Emília Coranty, 5-9 (cantonada Marroc) de Barcelona.

L’associació Hospice.cat ofereix a les persones en procés de final de vida i els seus familiars un espai obert d’escolta, orientació i acompanyament

De la necessitat latent d'informació, d'orientació i d'acompanyament en el procés de final de vida va sorgir la iniciativa Espai Obert Hospice, promoguda per l'Associació Hospice.cat. Aquest projecte persegueix que les persones en procés de final de vida i els seus familiars puguin expressar les seves necessitats actuals, siguin escoltades i, a partir d'això, rebin el suport de persones voluntàries, preparades per a aquesta activitat. Aquest projecte es va iniciar a principis d’any de forma experimental al districte de Sant Martí de Barcelona, amb el suport de les entitats comunitàries, i està obert a persones de tota la ciutat.

Cada any, més de 19 mil persones viuen a Catalunya el procés de final de vida. Una etapa de grans complexitats per a l'individu i el seu entorn, producte dels mites i estereotips que existeixen respecte a la mort en la nostra cultura. Segons l’entitat, la mort no és vista com un procés natural que forma part de la vida i, per tant, està revestida d'un vel de tragèdia i misteri que, moltes vegades, impedeix viure les etapes finals amb majors nivells de benestar i de tranquil·litat.

El procés de morir pot ser abordat d'una forma molt més humanitzada, integrant les dimensions física, emocional, psicològica, social i espiritual, afirmen des de l’entitat. Hospice.cat convida a tothom qui tingui alguna persona del seu entorn vivint el procés de final de vida i vulgui acompanyar-la d'una manera més humana i integral a visitar l’Espai Obert Hospice.

L’associació Hospice.cat ofereix a les persones en procés de final de vida i els seus familiars un espai obert d’escolta, orientació i acompanyament

Més informació a www.hospice.cat

Fotografies: Hospice.cat