El 20 de març tindrà lloc el ‘Saló R. Obrim les portes als nous residents’. Una proposta del Departament de Salut que té com a principal objectiu donar a conèixer els 59 centres docents de Catalunya als aspirants a optar a una plaça de formació sanitària especialitzada en la convocatòria 2020 per tal, d’una banda, de maximitzar els impactes positius que té la docència en els centres assistencials i, per l’altra, d'afavorir la fidelització del talent especialista format a Catalunya.

Neix el Saló R amb la voluntat de millorar l’atractiu de la formació sanitària especialitzada de Catalunya

El públic principal a qui va dirigit el saló són els participants a la convocatòria 2020 de formació sanitària especialitzada i que començaran a escollir places a partir del 16 d’abril però també vol que sigui d'interès per a estudiants de darrer any dels principals graus sanitaris. Enguany, hi ha 199 places ofertades a Catalunya per infermeres residents (IIR).

Aquest saló comptarà amb un espai diferenciat per a les especialitats infermeres i també amb espais per a col·loquis i speaker’s corner conduïts per tutors i residents centrats en temes de preocupació per futurs residents.

Entre els objectius que persegueix el Saló R hi ha: visibilitzar els 59 centres de formació especialitzada de Catalunya —42 hospitals i 17 unitats d’atenció familiar i comunitària—, afegir valor a la docència especialitzada, millorar l’atracció de la xarxa d’unitats docents de Catalunya de cara a l’adjudicació de places per a la convocatòria 2020, transmetre que es garanteix una formació especialitzada de qualitat a tots els centres docents de Catalunya així com augmentar la retenció de professionals titulats a Catalunya per a la formació especialitzada.

L’accés al Saló R serà de 10 a 17 h a l’Espai BITAL (C/José Agustín Goytisolo 22-28, l’Hospitalet de Llobregat).