El conseller de salut del Govern Basc, Jon Darpón, ha afirmat en un acte organitzat per Europa Press que si el govern central no soluciona la qüestió del Reial Decret de la prescripció infermera, es plantejaran la opció d'una regulació autonòmica.

El Govern Basc es planteja una regulació pròpia de la prescripció infermera

Jon Darpón, conseller de salut del Govern Basc, ha fet referència a la situació de les infermeres i infermers en relació a la prescripció infermera. El titular de salut ha posat èmfasi en el "malestar professional" generat pel Reial Decret de la Prescripció Infermera aprovat pel govern el desembre de 2015.

Una situació que, segons Darpón, el proper Govern "ha d'arreglar" tornant a reunir les parts interessades per arribar a un acord que s'ajusti a la realitat del dia a dia de les infermeres i infermers. En aquest sentit, ha afirmat que si el Govern no modifica el Reial Decret, es plantejaran desenvolupar una regulació pròpia en el marc de les competències del País Basc, seguint els passos així de Catalunya, que es troba a l'espera de conèixer el text legal proposat pel Departament de Salut després que s'arribés a un pre acord amb el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermeres en quant  a les seves bases que l'han de fonamentar.