El Consell de Ministres va donar divendres llum verda a començar els tràmits per recuperar la sanitat universal a l’Estat. L'objectiu de l'Executiu del PSOE és derogar la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària a les persones immigrats en situació irregular. Aquesta mesura es preveu que es dugui a terme d’aquí a sis setmanes.

El Govern central anuncia que restituirà la sanitat universal

D’aquesta manera, la Ministra de Sanitat, Carmen Montón, compleix la seva promesa de restituir la sanitat universal, el primer punt del seu full de ruta. Amb l’aval de tot l’executiu, s’inicia, doncs, el procés per la devolució del dret a la protecció integral de la salut per a totes les persones que resideixen a l’Estat, al marge de la seva situació legal.

La portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, ha anunciat que treballarien amb les comunitats autònomes per arribar a un consens perquè d’aquí sis setmanes es pugui aprovar un reial decret que esmeni el que va impulsar el govern de Mariano Rajoy.

En el cas de Catalunya, el 2015 es va aprovar una ordre per desmarcar-se de la norma estatal segons la qual la Generalitat mantenia la cobertura sanitària gratuïta als immigrants en situació irregular. El govern espanyol la va recórrer i fa unes setmanes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó a l’executiu estatal i la va deixar sense efecte definitivament.