El Projecte “Amb tu, com a casa” de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron busca el finançament d’empreses, fundacions, entitats i persones que vulguin col·laborar per convertir l’actual servei de neonatologia en un gran centre de referència per a nounats.

Vall d’Hebron inicia una campanya de captació de fons per a la creació d’un nou Centre NIDCAP de Neonatologia avançada

Vall d’Hebron ha posat en marxa el web de microdonacions ambtucomacasa.com per a realitzar aquesta captació de fons que pretén arribar als 880.000 euros, dels quals l’Obra Social “La Caixa” ha col·laborat amb els primers 250.000 euros. La campanya està protagonitzada per una família, l’Àlvaro i els seus pares, que comparteixen la seva experiència i lluita per tirar endavant. L’Àlvaro va néixer a Vall d’Hebron amb només 25 setmanes de gestació (5 mesos) i 650 g.


Cada any neixen més de 4.000 nadons prematurs a Catalunya. Aquests nadons requereixen d’una atenció especial a una unitat de cures intensives de neonatologia, en un entorn que situa a la família del pacient al centre de les cures i amb espais que faciliten la intimitat.  Un entorn adequat amb un sistema de cures centrat en el desenvolupament del nadó i la seva família permet reduir l'estrès del nadó, afavorir el seu desenvolupament i facilitar que els pares participin i adquireixin les capacitats necessàries per tenir cura del seu nadó de risc.

L’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron és un dels dos únics centres de l’Estat acreditat per a la formació de cures centrades en el desenvolupament (NIDCAP-Neonatal Individualized Developmental Care and Assessment Program) i ha posat en marxa diversos programes orientats en la mateixa línia com el projecte Quasiacasa i el Projecte Germans.

El projecte preveu posar a disposició de les famílies i professionals del Servei de Neonatologia, habitacions familiars d’ús exclusiu amb tot l’equipament necessari perquè es puguin familiaritzar amb la convivència i necessitats del seu fill. Es tracta de 500 m on es crearan 12 habitacions familiars per tal que els pares i mares se sentin còmodes, a banda dels serveis requerits per atendre els pacients, com ara zones de treball o de descans per a professionals i familiars.

Campanya #BornToBeExtraordinary