L’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) i l’Institut Català de la Salut (ICS) han lliurat els ajuts a la recerca en aquest àmbit i dels que es beneficiaran set infermers en les diferents modalitats convocades. En l’edició del 2017 s’ha incorporat com a novetat la modalitat infermeria / pediatria en la 20a convocatòria d’ajut econòmic complementari a estades.

Set infermeres i infermers becats amb els Ajuts a la Recerca en Atenció Primària IDIAPJGol-ICS

Els ajuts estan repartits en diverses convocatòries depenent dels requisits i aquestes són les infermeres i infermers catalans que han estat premiats:

 

 

 

 

Ajuts a projectes de recerca: 

20a Convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en atenció primària de salut

  • “Experiències dels infants, adolescents, família i professionals amb les tècniques gestàltiques aplicades a les consultes de pediatria d'atenció primària.” Investigadora: Teresa Puyol, de l’EAP Agramunt, Unitat de Suport a la Recerca de Lleida. 

7a Convocatòria d'ajuts a projectes SIDIAP 

  •  “Antecedents sociodemogràfics i de comorbiditat de les persones diagnosticades de fibromiàlgia a l’atenció primària de Catalunya.” Investigadora: Gloria Saüch, Unitat de Suport a la Recerca Catalunya Central. 

Ajuts predoctorals:

18a Beca ICS per a la capacitació en investigació i realització del doctorat a l'atenció primària (modalitat econòmica):

  • “Associació de les agrupacions d'estils de vida amb la posició socioeconòmica i la comorbiditat en població amb risc cardiovascular intermedi.” Investigadora: Esther Lázaro, de l’EAP Sant Feliu de Guíxols, Unitat de Suport a la Recerca Girona. 
  • “Efectivitat del model d’atenció integrada a persones en problemes crònics de salut: Salut+Social.” Investigadora: Ester Gavaldà, de l’EAP Amposta, Unitat de Suport a la Recerca Terres de l’Ebre. 

18a Beca ICS per a la capacitació en investigació i realització del doctorat a l'atenció primària (modalitat intensificació): 

  • “Índice de fragilidad y calidad de vida de los pacientes ATDOM de una zona urbana sobreenvejecida: epidemiología y correlación con sucesos adversos.” Investigador: Juan José Zamora Sánchez, de la Unitat ATDOM. EAP Montnegre, Gerència Territorial de Barcelona, Unitat de Suport a la Recerca Barcelona. 

Ajuts d'alliberament: 

14è Ajut ICS a l'impuls d'estratègies de recerca a l'atenció primària mitjançant la intensificació d'investigadors:

  • “Anàlisi de la ràtio arteriovenosa com a factor de risc cardiovascular en la cohort ARTPER. Estudi Retino-ARTPER.” Investigador: Antonio Heras Tebar, de l’EAP Riu Nord - Riu Sud (Santa Coloma de Gramenet), Grup ARTPER (arteriopatia perifèrica), Unitat de Suport a la Recerca Metro Nord. 
  • “Grup de Recerca en Salut Mental i Atenció Primària de Tarragona-Reus.” Investigador: Germán López Cortacans, del CAP Salou – Camp de Tarragona, del Grup Salut Mental de Tarragona, Unitat de Suport a la Recerca Tarragona-Reus. 

Podeu consultar el llistat complert dels premiats a la web de l'IDIAPJGol