En plena Setmana mundial de la lactància materna, que se celebra la primera setmana d’octubre, infermeres i pediatres de l'equip de Pediatria de l'Alt Penedès de tres CAP fomenten els beneficis de l'alletament amb un vídeo desmuntant mites i promovent amb l’exemple. El lema escollit per a la campanya d'enguany l'han titulat 'Construint aliances per protegir la lactància materna: pel bé comú, sense conflictes d’interès'.

Professionals de pediatria desmunten mites sobre la lactància materna

"Construint aliances per protegir la lactància materna: pel bé comú, sense conflictes d’interès" titula la campanya de les professionals de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès per promoure la lactància materna dins la Setmana Mundial de Lactància Materna 2017. Una de les iniciatives que han dut a terme és un vídeo ón mostren les seves vivències personals com a mares que practiquen la lactància natural.

Al vídeo s’hi poden veure les professionals alletant els seus fills mentre expliquen com alguns mites com ara que més enllà dels dos anys no s’ha de continuar amb la lactància ni un cop la mare s’ha reincorporat al seu lloc de treball són falsos.

Mostrem que som mares com tu, que et donem suport i que també alletem als nostres fills i filles, afirmen.

L'evidència científica demostra que la lactància materna té un paper fonamental per la salut del nadó, de la mare i de la societat, ajuda al creixement econòmic i frena les desigualtats, afirmen. A través del treball conjunt a les consultes de les infermeres pediàtriques i a les de pediatria per fomentar i donar suport a la lactància materna afirmen que es podrà aconseguir fer-la més sostenible.

 

Una campanya global per promoure l’alletament matern


Cada any la iniciativa internacional World Breastfeeding Week, que compta amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut i d’UNICEF, elabora un lema perquè tots els països durant aquella setmana facin accions i donin visibilitat a lactància materna. Donar suport a la lactància mantera, junts és l’escollit per aquest any i planteja entre els seus objectius informar sobre la importància de treballar en les quatre àrees temàtiques, reconèixer el paper i la diferència que fa a l’àrea de treball, comprometre’s i apropar-se a altres per establir àrees d’interès comú i impulsar el treball conjunt per aconseguir els objectius de desenvolupament per al 2030. La plataforma worldbreastfeedingweek.org/  ofereix més informació, idees per a l’acció i eines.