Les infermeres i infermers catalans poden seguir administrant vacunes, tal i com s'ha fet fins ara i com indica la nota informativa del Departament de Salut del mes de març. Així ho ha confirmat avui la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària.

Vacunes300x140

Aquesta setmana s’ha conegut la interlocutòria que atorga la suspensió cautelar de la instrucció 7/2016 del Servei Basc de Salud relacionada amb l’administració de les vacunes. Una suspensió que la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut ha analitzat en relació al paper de les infermeres i infermers en la campanya de vacunació.
Salut ha confirmat avui que aquesta interlocutòria al País Basc “no afecta a la Nota informativa catalana, que no ha estat recorreguda i que conté  arguments perfectament vàlids, en línia amb l’advocat de l’Estat”.

La Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària de la Conselleria de Salut va emetre el passat mes de març una nota informativa en la que aclaria que les actuacions de les infermeres i infermers en l’àmbit de la vacunació, desenvolupades en compliment del calendari de vacunacions sistemàtiques, no vulneren el que estableix el Reial decret 954/2015, i no comprometen, en cap cas, la cobertura plena de les pòlisses d’assegurança per responsabilitat civil professional que emparin l’actuació d’aquest col·lectiu.
 
L'àmbit d’activitat de la vacunació segons el calendari de vacunacions sistemàtiques respon a un objectiu de salut pública −responsabilitat de les administracions sanitàries−  i s’adreça a població sana, entenent que no estan subjectes a un diagnòstic previ sens perjudici de la necessària valoració individual que ha de fer el o la professional prèviament a l’acte d’administració d’una vacuna.
 
Consulteu la Nota Informativa de la Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària en relació amb les actuacions de les infermeres i infermers en l’àmbit de les activitats de vacunació
 
Aquelles vacunes que no estan contemplades en aquests protocols, queden per contra sota recepta mèdica obligatòria.