31 de març de 2015

    La vicepresidenta del COIB, Glòria Jodar, va participar en el programa de ‘8 al dia’, de 8TV, per explicar el significat i les implicacions de la prescripció infermera. El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va donar llum verda al projecte de Reial Decret pel qual es regula la prescripció infermera la setmana passada.

    ‘Les infermeres fa molts anys que prescriuen el millor règim terapèutic per a la persona’, va comentar Glòria Jodar, ‘el que la llei permetrà és signar receptes de medicaments o productes que les infermeres ja prescrivim i poder tancar el cercle de l’atenció que donem a l’usuari’. ‘Permetrà a més agilitzar les visites dels professionals, tant metges com infermeres’, va afegir.
    L’usuari que utilitza un producte o medicament prescrit o indicat per la infermera ‘té una gran avantatge’, va comentar Jodar, ‘ja que és qui pot explicar-li com fer-lo servir, quines interaccions pot tenir, quines recomanacions segons situacions de vida, etc.’.

    ‘Hi ha un tema molt important també’, va comentar la vicepresidenta del COIB, ‘que és que aquesta prescripció i seguiment queda registrat a la històrica clínica de l’usuari i el registre de cures infermeres. El curar i el cuidar no poden anar separats’, va concloure.