Un estudi publicat a la revista 'Annals of Emergency Medicine' assegura que establir protocols que possibilitin que les infermeres puguin administrar alguns tractaments als serveis d'urgències poden reduir dràsticament el temps d'estada de persones que presenten situacions de salut concretes.

La prescripció infermera pot reduïr fins a 4 hores les esperes a les unitats d'urgències segons un estudi

L'estudi "A Pragmatic Randomized Evaluation of a Nurse-Initiated Protocol to Improve Timeliness of Care in an Urban Emergency Department", publicat a la revista "Annals of Emergency Medicine", conclou que l'aplicació de protocols que possibilitin la prescripció infermera en l'àmbit de les unitats d'emergència i adreçats a grups específics de pacients por reduir fins a 4 hores l'estada d'aquest grup a aquestes unitats. L'estudi destaca la necessitat de treball de cooperació i col·laboració dels professionals d'aquestes unitats per a obtenir resultats positius.

L'estudi especifica com a grup específic persones que arriben al servei amb febre, amb dolor al pit, fractures de maluc o sangrats vaginals durant l'embaràs. L'autor principal de l'estudi, Matthew Douma, infermer educador cl´´inic de l'Hospital Royal Alexandra a Edmonton (Canadà) ha explicat en declaracions a l'agència Europa Press que "l'amuntegament en el departament d'emergències és un problema comú i complicat, així que qualsevol cosa que puguem fer per aconseguir descarregar-los de pacients és un benefici. Per a alguns pacients, aquests protocols poden disminuir dramàticament la quantitat de temps que passen en el servei d'urgències".