29 de desembre de 2016

  La Fundació Avedis Donabedian (FAD) concedeix el premi Ferrer Internacional Homenot de la Sanitat - Homenot Nacional 2017 a la infermera Montserrat Teixidor en reconeixement a la seva trajectòria professional dins el món de la Salut. Entre el 2010 i 2016, Teixidor va ser degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i actualment és Patrona de la Fundació Infermeria i Societat.

  La infermera Montserrat Teixidor, guardonada amb el premi Homenot de la Sanitat 2017 de la Fundació Avedis Donabedian

  La Fundació Avedis Donabedian (FAD), que des de l’any 1996 atorga els Premis a l’excel·lència en qualitat a persones i institucions destacades del món de la Salut, ha reconegut la trajectòria professional de la infermera Montserrat Teixidor amb el premi Ferrer Internacional Homenot de la Sanitat - Homenot Nacional del 2017.

  Teixidor, que va ocupar el càrrec de degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya entre el 2010 i 2016, actualment és Patrona de la Fundació Infermeria i Societat, Vicepresidenta en representació d’Espanya de la xarxa europea Réseau Multinational de Recherche et Refletion a partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers (PRAQSI) i Advisory Member de la Federació d’Infermeres Docents Europees (Fine Europa).

  Enguany, el reconeixement de la FAD l’han rebut un total de 11 organitzacions i a dues personalitats. L’acte d’entrega dels guardons serà el dia 11 de gener de 2017 al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

  Montserrat Teixidor Freixa, Diplomada en Infermeria, llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, Diplomada per l’Institut d’Estudis Superiors d’Empresa (IESE) de la Universitat de Navarra i Màster Oficial en Gestió per la UB. És especialista en anestèsia, reanimació, quiròfan i urologia.

  Actualment compagina les seves responsabilitats com a Patrona de la Fundació Infermeria i Societat amb les de Vicepresidenta en representació d’Espanya de la xarxa europea PRAQSI (Réseau Multinational de Recherche et Refletion a partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers), amb seu a Paris, i com Advisory Member de Fine Europa (Federació d’Infermeres Docents Europees).Ha realitzat diversos cursos clínics, de supervisió i direcció d’infermeria, així com estades d’estudis i formació a hospitals de Barcelona i a l’Hospital Clínic de Munich i al Quebec. Ha realitzat el Programa de Desenvolupament de Directius de l’IESE. Ha treballat com a infermera, supervisora i ha dirigit l’equip d’infermeria del Centre Sanitari de Litiasis Renal de la Fundació “la Caixa”.

  També ha sigut degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya entre 2010 i 2016. Ha estat directora de l’Escola Universitària d’Infermeria Santa Madrona (1987- 2010). Durant la seva trajectòria professional ha treballat en els àmbits assistencial - planta de maternitat, medicoquirúrgica, reanimació, de supervisió de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona- i en càrrecs de responsabilitat en planificació i organització planificació i remodelació de l’àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona i directora del Centre Sanitari de Litiasi Renal de la Fundació “la Caixa”.

  Ha estat presidenta del Consell  Assessor d’Infermeria del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Entre d’altres activitats, és membre del Comitè d’experts “Fondation par la Recherche en Soins” (FORESO), amb seu a Lausana, i ha estat titular de dos programes Leonardo da Vinci de la Unió Europea, i experta per la Universitat Autònoma de Barcelona en un Leonardo da Vinci III, ha estat membre del patronat de la Fundació IRSI/CAIXA i ha presentat diverses ponències i comunicacions a congressos, nacionals i internacionals. Ha participat a nombrosos cursos, seminaris i és autora de nombroses publicacions i recerques.

  Ha estat professora, directora (1989-2009) del Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria i presidenta de la comissió d’avaluació dels treballs de recerca del Màster, de l’EUI Santa Madrona i la UB, professora i directora dels cursos de postgrau Infermeria i VIH/SIDA una visió global i humanista, El Rol de la Infermera en l'àmbit sociosanitari: ajudant a viure a les persones en situació de dependència i de Teràpies naturals: intervencions autònomes d’infermeria.

  Teixidor va rebre l’any 1994 el premi a la millor professional de la sanitat atorgat per la Fundació PROMÈDIC, l’any 2007 el premi Santa Madrona de l’associació d’exalumnes de l’Escola Sta. Madrona, la medalla d’or de l’Associació Catalana d’Infermeria i l’any 2008 el guardó “A prop teu” del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. L’any 2010 va ser nomenada membre de l’Acadèmia Americana d’Infermeria (FAAN).