29 d’octubre de 2018

  Infermera, historiadora i vicerectora de Programes Acadèmics de la Universitat de Toronto, és considerada una de les figures líder de la infermeria mundial. El dia 7 de novembre a les 10 hores oferirà una ponència oberta al públic a l’Aula Magna de la UVic (C. Laura, 13 de Vic) sota el títol 'Interprofessional education models and practice in Health Sciences'.

  La Doctora Sioban Nelson ofereix una conferència a la Universitat de Vic

  Sioban Nelson és infermera, historiadora i vicerectora de Progra­mes Acadèmics a la Universitat de Toronto. Considerada una líder de la infermeria mundial, s’ha especialitzat en l’estudi de la his­tòria transnacional de la infermeria i en l’impacte de la Fundació Rockefeller sobre la infermeria global a mitjans del segle XX. En un àmbit més polític s’ha dedicat a l’estudi de la regulació professio­nal, la competència, la mobilitat i la força laboral sanitària a nivell global.

  És autora de diversos llibres entre els quals destaca Creating the Healthcare Team of the Future: The Toronto Model of Interprofes­sional Education and Practice, amb altres autors, on comparteix els aprenentatges d’una dècada de treball al Centre d’Educació Inter­professional (IPE) a la Universitat de Toronto. Nelson ha publicat vuit llibres, l’últim del qual dedicat al centenari de la mort de la infermera Florence Nightingale sota el títol Notes on Nightingale: The Influence and Legacy of a Nursing Icon, coeditat amb Anne Marie Rafferty.

  Ha estat redactora en cap de la revista Nursing Inquiry, membre de la Canadian Nurses Association National Expert Commission for the Future of the Health Care System, membre de la Junta de l’As­sociació Canadenca d’Escoles d’Infermeria i del panell d’experts de l’estudi "Optimizing the scoop of practice", impulsat per l’Acadè­mia de Ciències de la Salut de Canadà.

  L’any 2012 va ser comissionada a la Canadian National Nursing Association, la Comissió Nacional d’Experts per al Futur del Sistema de Salut que va llançar el reportatge “A Nursing Call to Action”, i és membre de la Junta de l’Associació Canadenca d’Escoles d’Infermeria i copresidenta d’una anàlisi de l’Acadèmia Canadenca de Ciències de la Salut sobre l’abast de la pràctica en les professions relacionades amb el món de la salut.

  L’aforament a l’acte és limitat i es prega confirmació a través d’aquest formulari abans del dia 31 d’octubre.

  Imatge: Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar UVic