6 de juny de 2018

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha presentat la tercera revisió del protocol que s’implementarà progressivament a tot Catalunya. Entre les novetats s’incorporen les eines de cribratge per detectar precoçment problemes de salut mental i millora la detecció de consum de drogues i alcohol o de violència de gènere.

Ja està disponible la darrera revisió del Protocol de seguiment de l’embaràs a Catalunya

El document és resultat del consens entre un ampli grup de professionals i les societats científiques de l’àmbit obstètric. El protocol aposta per un sistema de reordenació de l’atenció de l’embaràs i el part en funció del risc de cada gestació, de manera que cada dona pugui accedir als recursos necessaris segons aquesta valoració, i dedica un capítol sencer a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia. 


En la darrera revisió s’han incorporat la detecció precoç de situacions que poden afectar la dona embarassada, en un moment en què s’és més vulnerable. És el cas dels problemes de salut mental, addiccions o violència de gènere. També s’han incorporat alguns cribratges de malalties emergents, com el Zika i una nova estratègia de cribratge de cromosomopaties mitjançant la instauració progressiva de la determinació del DNA fetal lliure en sang materna.


El protocol de seguiment de l’embaràs a Catalunya, 3a edició revisada, es pot descarregar des del web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya