Es tracta d’una comunitat virtual al servei d'infermeres i infermers que posa a la seva disposició una plataforma per compartir inquietuds i coneixements de forma gratuïta. Els usuaris hi poden intercanviar opinions, contactar amb altres professionals i accedir a recursos com ara un repositori de 200 revistes científiques infermeres, l'accés a guies de pràctica clíniques o a esdeveniments professionals com jornades, congressos o simposis.

Infermeres i metges de Barcelona impulsen la plataforma digital per a infermeres Nursicum

Nursicum és una xarxa social que connecta infermeres impulsada per les infermeres de Barcelona Mª Ángeles Sánchez i Laia Cantons i els metges residents Rafael Garcia i Gerard Turmo, està oberta a tots els professionals de l’Estat que puguin acreditar que són infermeres.

Rafael Garcia, infermer, metge resident i un dels creadors, afirma que el projecte va néixer de la manca de llocs específics per parlar de la professió: «Hi ha pàgines web que donen diferents tipus d’informació però no una xarxa social amb recursos infermers que reculli tota la informació en un mateix espai.» I afegeix:Volem potenciar que la gent parli de la infermeria a través de la plataforma.

Aquest és un projecte creat al mes de febrer i que està en creixement. En l’actualitat estan desenvolupant l’aplicació mòbil perquè els usuaris puguin tenir accés a través de dispositius mòbils.

Els autors, que van impulsar el projecte homònim per a metges anomenat Hipocraticum, destaquen que allò que diferencia d’una xarxa social és que els temes professionals són exclusius.

Accedeix a la plataforma a https://www.nursicum.com/