2 de maig de 2017

  La Fundació Infermeria i societat celebra, el proper 11 de maig a les 19h, l'acte de lliurament dels Premis Infermeria i societat 2016. Aquests guardons reconeixen les aportacions de persones, grups o institucions que fan o han fet possible el desenvolupament de la professió i de la disciplina infermera i que, a través d’aquest desenvolupament, han contribuït a la seva re-valorització i a la seva projecció social.

  El proper 11 de maig s'entreguen els Premis Infermeria i societat

  La Fundació Infermeria i societat celebra el proper 11 de maig, a partir de les 19h. a l'Auditori de l'Espai Pujades 350, l'acte de lliurament dels Premis Infermeria i societat 2016. Uns premis que recuperen l'esperit dels antics Premis A Prop Teu que el COIB va entregar fins el 2011.

  Els guardonats en aquesta edició recolliran els premis en un acte conceptuat per recordar els valors i aportacions infermeres reconegudes al llarg dels anys i sumar-li cada nova aportació i evidència de tot allò que fan les infermeres i infermers pel desenvolupament de la professió i, en últim terme, per la contínua millora de la salut i qualitat de vida de les persones que atenen dia a dia.

  Per assistir a l'acte cal inscripció prèvia donat que les places són limitades.

  Inscriu-te!

   

  Els guardonats d'aquesta edició són:

  Premi Infermeria i societat a la Trajectòria Professional

  Maria Àngels Camp Sanz, per la seva contribució al desenvolupament de la professió infermera a Catalunya. Pel seu compromís amb els valors infermers i la seva capacitat de transmetre’ls a moltes promocions d’estudiants d’Infermeria. Per la seva coherència i dedicació en la seva trajectòria professional i contribució a la dignificació de la professió infermera.

  Premi Infermeria i societat a la Bona Pràctica (Ex Aequo)

  Unitat Geriàtrica d’Aguts de l’Hospital de VIC (U.G.A.). En reconeixement a la bona pràctica en l’atenció integral, transversal i centrada en el pacient geriàtric, amb especial  atenció en la implicació del pacient i la família en la pressa de decisions.

  Isabel Padró Blanch, responsable de grup de treball d’Infermeria de la Societat Espanyola de Reumatologia,  per la seva excel·lència en les àrees assistencial, docent i investigadora, en l’àmbit de l’atenció a la persona amb problemes reumatològics. Per l’impacte de la seva aportació infermera en tot l’estat.

  Premi Infermeria i societat a la Innovació Infermera

  Montserrat Comellas i Oliva, Antònia Villalba Cervantes i Carmen Andrés Carretero, responsables del disseny i aplicabilitat d'una matriu de competències de les infermeres en una organització sanitària integral. S’ha valorat la capacitat de portar a terme una nova política innovant l’avaluació en un sistema de gestió. Una iniciativa amb un gran potencial de canvi i rigor en la metodologia.

  Premi Infermeria i societat Flors Sirera a la Cooperació Sanitària Internacional (biennal)

  Insolàfrica, organització sense ànim de lucre constituïda per professionals de la salut units per una manera comuna de veure la solidaritat i la cooperació. La seva zona d'actuació es centra a l'Àfrica Subsahariana, i en concret a Camerun, on treballen formant professionals de la salut; subministrant material sanitari a diferents centres de la zona i la millora de les infraestructures sanitàries i ajuda humanitària.Es reconeix l’aportació d’aquest projecte de llarg recorregut, amb gran impacte sobre la salut de la comunitat en la que treballa, i que reforçarà el sistema de salut del país.

  Premi Infermeria i societat a la difusió i la comunicació de la professió infermera

  Aquest premi es desdobla en dos: un per a projectes realitzats per infermeres i un altre pels realitzats per altres professionals, empreses o institucions.

  Categoria per a infermeres: ExAequo

  Maite Castillo Gómez, infermera i fotògrafa. En reconeixement als seus esforços per difondre a través de la imatge a la ciutadania, la professió i la tasca infermera. Per trencar estereotips de la professió amb la seva tasca virtual. Per la seva visibilitat i creativitat de la professió.

  Fernando Campaña Castillo, infermer i blocaire. En reconeixement a la seva aportació a través del blog Nuestra Enfermería, transmetent de manera plural i amb format fresc, temes difícils i profunds, que estimulen la participació dels seus visitants. Perquè ha donat al seu blog un  disseny modern i actual. Pels postulats ètics i professionals que s’evidencien en le tractament dels temes que presenta el blog.

  Categoria per a altres professionals, empreses o institucions:

  Carles Capdevila Plandiura, periodista i escriptor. En reconeixement a la seva capacitat de transmetre i difondre a la ciutadania la professió, comunicant de manera empàtica els valors de les cures infermeres. La continuïtat del seu missatge ha donat visibilitat al treball infermer.

  Premi Infermeria i societat Entitats

  Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar (ACISE), en reconeixement al seu compromís per promoure el lideratge infermer en l’àmbit escolar i capacitat d’incidir en polítiques de salut. La figura de la infermera escolar aporta grans beneficis a llarg termini sobre l’adquisició de bons hàbits en la població escolar i les seves famílies.
   

  Premi Infermeria i societat A prop teu

  Montserrat Busquets Surribas, Infermera i llicenciada en Antropologia social i cultural. Màster en bioètica i dret, treballa des de 1983 en l’àmbit docent. Des de 1990 és professora titular d’ètica i legislació professional de l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Barcelona. Va ser cap de redacció de la revista Enfermería Clínica de l’editorial Doyma entre 1991 i 2003. Actualment és vocal de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya, en representació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya .És membre del Patronat de la Fundació Víctor Grifols i Lucas, membre del comitè ètic de recerca clínica del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) i directora del Postgrau d’Infermeria en Cures Pal·liatives de la Universitat de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia.