20 de juliol de 2016

    Segons Salut, el nou pla contempla disminuir les desigualtats socials en indicadors com ara els bon hàbits de vida o l’excés de pes, posa especial atenció en l’atenció a col·lectius sensibles i pretén assolir fins a 28 objectius de salut que s’avaluaran anualment.

    El Govern aprova el Pla de Salut 2016-2020, marc de referència de les actuacions públiques en salut

    El Govern de Catalunya ha aprovat el document marc, amb els objectius i les línies estratègiques, que marcaran les polítiques públiques de salut els propers cinc anys. El Pla de Salut de Catalunya 2016-2020 contempla fins a 28 objectius de salut que s’avaluaran anualment i posen el focus en augmentar l’esperança de vida viscuda amb bona salut, reduir les desigualtats en salut, reduir les xifres de mortalitat per càncer i per malalties circulatòries, respiratòries i mentals, millorar indicadors de risc derivats del tabaquisme o el sedentarisme, entre d’altres, reduir l’impacte de malalties prevalents i millorar la qualitat dels serveis i la seguretat.

    El nou Pla de Salut prioritza fins a nou àrees de salut: infants i adolescents vulnerables; gent gran i discapacitat; salut mental; malalties minoritàries; malalties transmissibles; aparell locomotor; aparell respiratori; sistema vascular, i càncer.

    Segons la comunicació del Departament de Salut, els professionals tindran «més participació en la presa de decisions i podran desenvolupar les seves tasques amb formes noves i adaptades al nou model d’atenció».