15 de juny de 2018

Amb "L'ofici de cuidar. 30 anys de l'equip d'infermeria de l'HUV" les infermeres Laura Arenas i Montse Bagaria i l’auxiliar d’infermeria Cristina Teixidor han volgut brindar un reconeixement al treball i la dedicació de les infermeres i les auxiliars d’infermeria de l’Hospital Universitari de Vic (HUV), aprofitant la celebració del 30è aniversari de l’hospital. Un relat de moltes veus que acosta al dia a dia dels professionals de la cura i que és testimoni de quina ha estat la seva evolució.

Infermeres d’Osona recullen en un llibre històries sobre l’evolució de les cures al Consorci Hospitalari de Vic

Mogudes per una inquietud personal, han recollit quaranta-cinc històries a treballadors, ex treballadors i usuaris de l’HUV com a testimoni de l’evolució de les cures durant tres dècades i quines relacions s’estableixen entre els professionals i les persones que atenen.

A través d’aquest llibre han volgut compartir històries de vida que permeten al lector entendre com els testimonis senten i viuen la professió de l’ofici de cuidar.

Les autores es mostren satisfetes amb els resultats:  «Volíem fer un merescut reconeixement a les infermeres i les auxiliars d’infermeria de l’HUV i d’Osona. Ha valgut la pena per visibilitzar la professió,» remarca Montse Bagaria, una de les autores, qui també destaca la intenció de reivindicar l’aspecte humà i científic de la professió així com la seva vocació.

Dues infermeres i una auxiliar d'infermeria d'Osona recullen en un llibre testimonis sobre la professió i l'evolució de les cures al Consorci Hospitalari de Vic

El llibre es va presentar a la Jornada “Viure la responsabilitat en la Infermeria” celebrada amb motiu del Dia Internacional de la Infermera a la comarca d’Osona.